En läpp värd 2,2 miljoner

196

lappvard

Sebastian K. är bäst i Europa. Åke Svanstedts travstjärna vann första upplagan av Trotting Masters och 2,2 miljoner kronor. – Ett av de största lopp jag vunnit, pengamässigt och prestigemässigt, kommenterade segerkusken.

Första upplagan av Trotting Masters, där Europas bästa hästar möts i en penningstinn final, blev en rysare med tre hästar i stort sett jämsides över mållinjen. Det krävdes ett uppförstorat målfoto innan den svenska nationalsången kunde spelas på Solvalla – och då var det Åke Svanstedt som stod i vinnarcirkeln med sin nya superstjärna Sebastian K. – Hästen kämpade otroligt bra. När han kom mellan två hästar på slutet så kändes det att han ville vinna. Jag tyckte att Örjan var före på sulkarna, men samtidigt kändes det att det var stenhårt, sa Åke Svanstedt.
Uppförstorat målfoto
Mastersfinalen avgjordes i ett högt tempo där Sanity tog ledningen och där sedan de franska gästerna Timoko och Main Wise As såg till att tempos hölls upp. 1.10-tempo första varvet bjöd in hästarna längre ner i fältet och 700 meter från mål tvingades Save The Quick ut i tredjespår med Sebastian K i rygg följd av Quarcio du Chene. Det var också trion i tredjespår som det sedan skulle stå emellan. Franske Save The Quick såg 100 kvar ut att ha greppet i händerna på Örjan Kihlström, men precis på mållinjen lyckades Sebastian K. få dit huvudet medan Quarcio du Chene och Björn Goop fick nöja sig med tredjeplatsen. Målfotot visade att segermarginalen i stort sett var en läpp… – Jag är jätteglad. Det var en fantastisk prestation av hästen och ett av de största lopp jag vunnit, pengamässigt och prestigemässigt. Nu siktar vi på att vinna Elitloppet nästa år, jag har häst till det i alla fall, sa Åke Svanstedt.

Lars-Ove Pettersson

Föregående artikelFascinerande överlägsen
Nästa artikelFem tippar V75 – Hagmyren 6 oktober