Fascinerande överlägsen

189

fasci

Svenskt rekord i försöket. Överlägsen i finalen. Fascination befäste sin position som kulletta när hon defilerade hem Svenskt Travoaks och 1,4 miljoner kronor.

Det var mycket känslor och glädjetårar efter uppvisningen av Fascination i Svenskt Travoaks. Tränaren Lars I Nilsson kämpade med orden när han skulle beskriva sitt treåriga stjärnsto. – Det bubblar…det är fantastiskt roligt. Vi har en sådan underbar häst. Hon är grym, stark och så proffsig. Fascination imponerade stort i försöket till Svenskt Travoaks för 14 dagar sedan då hon vann på nytt svenskt rekord och med krafter kvar. Hon var också favorit i söndagens final och efter en tuff inledning tog hon hand om ledningen och sedan handlade det bara om en häst. Kusken Johnny Takter hade full kontroll och när han lättade på tömmarna 400 kvar öppnade Fascination upp en säker marginal och vann på nytt utan att behöva gå i botten.
Tjänade 1,4 miljoner kronor Segern var värd 1,4 miljoner kronor och stoet dubblade nästan sin prissumma till 2 913 500 kronor. Av 17 starter har elva slutat i vinnarcirkeln och 16 gånger har hon varit på prispallen. – Jag hade gett upp och lade ner min tränarrörelse för några år sedan och jobbade istället hos bland andra Luft Kolgjini och Stall Courant. Jag har kämpat i så många år och nu står vi här, det är härligt. Min gamle gode van Sören Norberg har tagit fram den här hästen till mig. Nu har hon först vunnit Uppfödningslöpningen och nu oaks. Vi är bara i början, sa Lars I Nilsson. Segertiden för Fascination blev 1.13,7 över distansen 2 140 meter, autostart, snabbaste finalvinnaren hittills i en oaksfinal men tre tiondelar långsammare än i försöket…

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEnorm uppvisning av Chelsea Boko
Nästa artikelEn läpp värd 2,2 miljoner