”En otroligt rolig tid nu”

31

Franske demonhästen Bold Eagle inbjuden och klar – svenske titelförsvararen Nuncio årsdebuterade på bästa sätt.

Trots drygt tre månader kvar till Elitloppet börjar pulsen stiga på allvar.

– Det är en otroligt rolig tid nu, säger Elitloppsgeneralen Markus Myron till Trav365.

Ja, vi vet, det är drygt tre månader kvar till Sveriges största travlopp Elitloppet sista helgen i maj på Solvalla.

Men då den franske jättestjärnan, Prix d´Amérique-vinnaren, Bold Eagle är inbjuden och klar till Elitloppet samt att fjolårets segrare, svenske superstjärnan Nuncio, i lördags årsdebuterade på bästa sätt så är det svårt att inte få ”feeling”.

En som också fick feeling är Elitloppsgeneralen Markus Myron som kort efter Nuncios segerlopp i lördags skrev följande på mikrobloggen Twitter:

”Årsdebuten lovar gott – Nuncio kommer sälja sig dyrt i år. Härligt att höra Axevallapublikens jubel över upploppet”.

För Trav365 berättar Markus Myron om hur han upplevde Nuncio i lördags, samt hur arbetet mot Elitloppet är i full gång.

”Blev förvånad”

– Nuncio såg helt fantastisk ut naturligtvis, han gjorde allt rätt och han hade den här härliga utstrålningen som vi har vant oss vid. Det finns ingenting annat att säga än att det såg jättebra ut, och det kommer bli jättespännande att följa honom här under våren, säger Markus Myron till Trav365.

Höjdes pulsen även hos Elitloppsgeneralen efter Nuncios lopp i lördags?

– Så blir det automatiskt. Även om det finns logiska förklaringar till att Stefan Melander valde att årsdebutera Nuncio tidigare i år jämfört med åren innan så blev man förvånad när beskedet kom för en dryg vecka sedan att han siktade mot Axevalla, och det är klart det blir en annan känsla, det känns som om våren kommer tidigare i år än vad den gjort tidigare.

”Brukar alltid dyka upp någon”

En formalitet bara, men när får Nuncio och Stefan Melander inbjudan till Elitloppet?

– Det är som jag sagt tidigare, Nuncio är titelförsvarare och då reserverar vi en plats åt honom, det är inget konstigt med det. Sedan känner jag Stefan Melander tillräckligt väl att han gillar att dra på svar och så vidare, och att han inte tycker om att ha allt för mycket framförhållning hur han ska matcha sina hästar, säger Markus Myron och fortsätter:

– Men han har pratat om Olympiatravet och så vidare, så det finns mer tydlighet än vad man har upplevt tidigare och han har ju också pratat många gånger om Elitloppet med Nuncio och jag förutsätter att han matchar honom dit. Sedan när vi kommer med en rosa biljett, det har jag inte reflekterat över och i min värld är Nuncio given i Elitloppet och där tror jag ”Tarzan” tycker lika.

Med drygt tre månader kvar till Elitloppet och med det franska vintermeetinget snart avslutat, börjar arbetet trappas upp på allvar nu?

– Det är snart som årsdebuterna börjar komma från de här bra hästarna som inte varit med i vintermeetinget, utan som tränat i vinter. Det är fortfarande lite tidigt för att de flesta ska ut, men det kommer ske här under mars och april och det ska bli väldigt spännande att se de befintliga stjärnorna hur de övervintrat, men sedan brukar det alltid dyka upp någon häst som man inte räknat med tidigare och som har hittat nya växlar under vintern och det ska bli kul att följa. Det är en otroligt rolig tid nu.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”En otroligt
rolig tid nu”

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.