EN spelare bakom jättevinsterna i Sydafrika

217

benno

När Winning Love och Åke Lindblom skrällde i Harpers Hanover lopp på V75 under elitloppslördagen stod det klart att alla jackpotmiljonerna gick till tre system i Sydafrika.
Nu vet vi att det var en spelare bakom alla tre systemen och vinsten blev totalt 65 394 228 kronor.

ATG:s vice vd Benno Eliasson var med i TV4 Sport på fredagen i samband med lunchtravet och han berättade nyheten att det var en och samma spelare bakom samtliga tre jackpotsystem förra lördagen.
– Vi har ett 20-tal länder som spelar in i våra gemensamma spelpooler och den här gången lyckades de sydafrikanska vinnarna slå alla andra. Nu i morse har vi fått ny information om de tre vinnande systemen. Phumelela, det sydafrikanska bolaget, har nu kommunicerat att det är från ett och samma konto. Det är alltså en kund som står bakom alla tre systemen – och det är spelat på internet och det är en kund som är känd sedan tidigare, berättar Benno Eliasson.

Het debatt i trav-Sverige
Jättevinsten till Sydafrika har varit ett hett diskussionsämne i trav-Sverige.
– Jag förstår samtidigt att det väcker nyfikenhet, en del kände inte ens till att spelet var från andra länder och så kommunicerar man att det är tre vinnare från Sydafrika. Det är klart att det väcker en massa frågor och det får vi ha all respekt för, säger Benno Eliasson.
– Vi har en mängd nationer som är med och spelar och vi vill att ännu fler ska vara med och spela. Jag tror att vi kommer att se fler länder som kommer med på sikt, drömmen är att få med Frankrike som är en oerhört stor spelmarknad. Det skulle vara jättekul, säger Benno Eliasson.
De tre vinnande systemen med sju rätt var alltså inlämnade via samma konto av en känd spelare och kostade 945 kronor, över 1 000 kronor, respektive 770 kronor. Utdelningen blev 21 598 916 kronor, 21 970 185 kronor och 21 825 127 kronor, totalt 65 394 228 kronor.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

2 KOMMENTARER

  1. Ja det är väl ganska klart att det är inlämnat från ett o samma konto.Det är väl inte det som är den springande punkten , utan det är väl hur kan en Sydafrikan vara så duktig på våra hästar å dessutom göra 3 olika system som går in.Det går inte hem hos mig i alla fall !

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.