En stor travprofil har gått ur tiden

81

En stor travprofil har gått ur tiden

En stor travprofil har gått ur tiden.
Karl-Gustav Holgersson har somnat in, 88 år gammal.

Karl-Gustav Holgersson var inne på sitt 84:e år då han lade av som travtränare 2015. Efter över sex decennier som travtränare rundade han av som professionell med en säsong som bland annat hade innehållit två segrar i V75 med hästen Star Advisor Joli.
På torsdagen somnade han in på Falu lasarett.
Storasystern Barbro Thörnelöf skriver på facebook:
”De gamla leden i familjen börjar glesna. Min älskade lillebror Karl-Gustav Holgersson, KG eller Holger, har lämnat oss idag i en ålder av 88 år. Han fick ett långt innehållsrikt liv som travtränare, både i Sverige och Italien. Hans närmaste, barnen Mattias och Maria var vid hans sida på Falu lasarett”.
60 år med hästarna som travtränare, varav bland annat 25 år i Italien. På äldre dagar återvände den erkänt skicklige hästkarlen till Sverige igen och kvitterade ut proffslicensen på Rommetravet.
K-G Holgersson, eller ”Holger” som han ofta kallades, hann med att ta nästan 700 tränarsegrar i Sverige och närmare 3 000 i Italien.
Han skrev böcker om trav och hästar och var en uppskattad föreläsare.
Hästar som Holgersson framhöll som några av sina bästa var Emter W, Lime Rodney, Robur, Topkapi AS och Tisfattista. De två förstnämnda, Emter W och Lime Rodney, representerade Sverige i VM i New York.

”En stor djurvän”
Halmstadkusken Peter Ingves träffade  K-G Holgersson i Italien.
– Han var med och var intresserad in i det sista i travet. Peter Untersteiner berättar att han hade fått sms av K-G så sent som i förra veckan. Jag jobbade åt Holgersson i ett och ett halvt år i Italien och hade det mycket bra. Han var en riktigt genuin hästkarl som ville prova lite speciella idéer, extratömmar bland annat. Han var så snäll mot hästarna, en stor djurvän som ju visade att han matchade de yngre även under sina sista år som tränare, säger Peter Ingves.

Föregående artikelÅrets tionde seger för den femårige valacken
Nästa artikelNominera Readly Express till Jerringpriset!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.