En utmanare till Digital Ink?

31

image-1

Lars I Nilsson tror att hans stjärna Dreams Take Time kan utmana Digital Ink om segern i den första deltävlingen till Olympiatravet på lördag. I sulkyn sitt er som vanligt Johnny Takter. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Dags för den första deltävlingen till Olympiatravet där Digital Ink jagar sin sjunde raka seger i Gulddivisionen.
Men en allvarlig utmanare är Dreams Take Time som har fördel av ett klart bättre utgångsläge.
– Dreams Take Time har slagit ”Inken” tidigare och jag tror inte att han har förlorat något lopp från ledningen, säger tränaren Lars I Nilsson.

Startskottet för våren och storloppssäsongen brukar det kallas när Olympiatravet tar sin början med uttagningsloppen där numera endast vinnaren kvalificerar sig till finalen på Åby den 25 april. På lördag bjuder Solvalla på högklassiga V75-finaler som dessutom kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 46 miljoner kronor enbart på sju rätt.
I den första deltävlingen till Olympiatravet ska Digital Ink försöka att ta sin sjunde raka seger i Gulddivisionen. Han lär bli favorit trots att han hade otur i spårlottningen och fick ett besvärligt läge med spår elva. En som däremot gjorde vågen när han såg startlistan var Lars I Nilsson. Han tränar den snart fyrfaldige miljonären Dreams Take Time som vann i Gulddivisionen näst senast men som gången efter aldrig fick chansen i Eskilstuna.
– Dreams Take Time (V75-3) satt fast senast med gott om krafter kvar. Trots att han sprang 1.12,8 över lång distans så hade han bara 84 i puls efteråt. Johnny var jättenöjd och tyckte att hästen kändes skitfin. Det blev ett perfekt preparélopp inför finalen på lördag, säger Lars I Nilsson.
– Näst senast när han vann i Kalmar så imponerade han kanske inte och lämnade lite frågetecken efter sig. Men förmodligen var det så att han inte riktigt hade laddat om efter finalen som han startat i veckan innan. Dessutom gick han med punktering på sulkyhjulet de sista femhundra metrarna.
– Jag har precis varit ute och kört jobb med hästen idag (läs måndag) och han kändes jättefin. Det är lagom att starta var 14:e dag och allt ser helt perfekt ut inför lördagen.

”En liten knatte med ett hjärta av guld”
Lars I Nilsson fick Dreams Take Time i träning på sommaren 2013 och hästen började snabbt rada upp segrarna. Han vann bland annat ett storlopp i Hamburg och har sedan vunnit flera lopp inom V75 i Gulddivisionen. Men i fjol fick hästen en paus över sommaren och hösten innan han återkom till tävlandet på vintern.
– Han fick vila förra sommaren och samtidigt fixade vi till framknäna på honom. Det var lagom och bra att han fick börja starta i guld under vinterhalvåret och växa in i kostymen. Nu har han etablerat sig som en rejäl guldhäst och sedan är det ett steg till att ta till den översta eliten.
– Det är en liten knatte men han har ett hjärta av guld och det är inte omöjligt att han tar sig ett hack till, menar Lars I Nilsson.

”Kanske bara brisar hem det här”
I den första deltävlingen till Olympiatravet, som även är finalen i Gulddivisionen med 250 000 kronor till vinnaren, är tränare Nilsson optimistiskt med sin häst från det fina läget. Han körs som vanligt av Johnny Takter och taktiken är given med den startsnabbe travaren.
– Han visade senast att han verkligen kan öppna snabbt och jag hoppas att det räcker för att hålla ut Ingves med Västerboonthenews. Det är fördel min häst eftersom de är sida vid sida för då är det lättare att svara ut dem än om de kommer från flera spår ut i banan.
– Jag tror på bra chans och de tre som var före honom i mål i Eskilstuna senast har fått spåren tio, elva och tolv. Digital Ink kan få en tuff väg fram och det känns som att vi ska vara med och kriga om segern.
– Visst, Digital Ink är en väldigt tuff häst och det är flera andra bra med också, men Dreams Take Time har slagit ”Inken” tidigare och kan göra det igen. Det ska till en grym häst för att slå min från ledningen och jag tror inte att han har förlorat ett lopp från ledningen. Det kanske är så att han bara brisar hem det här och det vore fantastiskt roligt att få vara med i Olympiatravet, säger Lars I Nilsson.

Några ändringar i balans och utrustning?
– Nej, han går med lätta skor runt om och vi har sparar den polletten med barfotakörning. Vi har hittills inte behövt leta efter en extra pollett men skulle han kvala in till Olympiatravet kanske vi kör barfota runt om i finalen.
Du har även Flex Lane till start, som vann V75 i Kalmar näst senast. Spår elva nu i finalen. Hur ser du på hans möjligheter?
– Flex Lane (V75-4) var bra vid segern i Kalmar men senast blev han jäkligt entömd. Vi har letat lite fel och behandlat ett framknä men jag tror inte att det berodde på just det att han hängde på en töm. Vi har även kollat upp honom i munnen och bytt lite bett och även satt på en murphybländare. Nu känns hästen fin men jag hade hoppats på ett bättre spår. Då hade jag ryckt alla skor och laddat för ledningen men nu tror jag inte att det blir något skoryck, möjligen några skor. Vi får se. Läget gör att det känns lite långsökt att det ska räcka hela vägen, även om det är en bra häst.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.