Erik Lindegren inför V64 Söndag

38

hemmafavprit

För två veckor sedan sopade han rent på V75.
Den här söndagen axlar Erik Lindegren ett tungt favoritskap när V64 med Grand Slam besöker Gävle.
– Jag ska se till att ATG får behålla sina miljoner en vecka till, säger hemmatränaren bakom profilhästen Ochongo Face.

Senast V64 med Grand Slam kördes var det på vippen att ATG för första gången fick slanta upp sin nyinstiftade garantivinst på tio miljoner kronor.
Hade måltvåan J.C.Lady Princess hunnit spurta till vinst hade det nämligen inneburit att endast ett system klarat sex rätt vilket är kravet för vinstgarantin.
Om det ska ske denna söndag istället krävs förmodligen att Erik Lindegren och Ochongo Face bränner i första avdelningen.
Med den färska, imponerande V75-vinsten i ryggen talar nämligen det mesta för att ekipaget blir omgångens hårdast spelade.
– Är hästen i normalt skick borde han vinna det här. Även om han inte skulle vara exakt lika bra som senast så måste vi ha jättechans, spår Erik Lindegren som med sagda V75-vinst krönte en närmast magisk tävlingsdag på grannbanan Bollnäs för två veckor sedan.
Dagen då han tog silver i guld, guld i silver och guld i brons.
Alltså, slutade tvåa-etta-etta i de tre högsta klasserna inom V75.
– Bara att ha häst till start i brons- silver- och gulddivisionen tror jag inte att någon tränare här på Gävle haft förut. Sedan blev allting perfekt. Hästarna presterade och det fanns inget att gnälla på med styrningarna heller. Jag fick en dotter precis en vecka innan och det smittar nog av sig på hästarna när man mår extra bra själv.

”Vässade lite extra”
Att Lindgren är full av självförtroende när han åter spänner jänkarvagnen på sin mäktige femåring på söndagen går inte att ta miste på.
– Jag kanske inte får så mycket respekt med mig som kusk alla gånger, men bakom den här hästen får man det. Det märktes ju senast när Jorma (Kontio) försökte svara, men sedan insåg att min häst kom med dubbelt så stora kliv och att han garanterat skulle få chansen där bakom.
Ett liknande scenario är planen i det åtta hästar lilla fältet som utgör V64-1.
– Jag kommer att köra rejält första 300 och hoppas att de andra ser oss som en bra rygg. Skulle någon vilja svara så får vi köra utvändigt istället, det tål han.
Segern senast var den första för året och togs något oväntat över sprinterdistans, vilket inte sett ut som urstarke Ochongos bästa gren tidigare.
– Vi vässade lite extra genom att sätta på ”Oracle-koppar” och höja checkremmen lite. Dessutom gick han med ghost-vagn för fjärde gången i karriären. Allt det slog väl ut, men det var också första gången han fick chans att visa vad han kan i år. Inför årsdebuten var han tunt jobbad vilket gjorde honom ospänstig och väldigt rullig. I starten efter hade han en halsinfektion, säger Erik Lindegren som räknar med en prestation i paritet med senast.
– Det gör jag. Hästen har varit jättefin efter loppet, han gick banjobb ihop med mina V75-hästar Francais du Gull och Bolt Boko förra veckan och låg 10-15 slag lägre än dem i puls. I tisdags gick han på rakbanan och visade allt väl. Hästen akilleshäl har varit smidigheten, men vi håller efter honom noga med massage och det blir allt bättre.
Hur blir det med utrustning och balans den här gången?
– Vi återgår till hans vanliga helstängda huvudlag, annars kör vi med samma skor som senast och samma sulky.
Finns det något som är specifikt med Gävletravet som V64-spelarna bör tänka på?
– Det ska väl vara att det är en bana där spetshästen ofta håller till mål. Så upplever i alla fall jag det. Vi har ju ett kort upplopp och i regel snabbt underlag så det är väl inte så konstigt.
Vad säger du om underlaget på söndag, blir det barfotavänligt?
– Inte bak, det tror jag absolut inte. Vi har fortfarande vinter så jag kommer i alla fall att köra med brodd. Fram går det nog att rycka skorna så det är väl främst hästar som har lätt för att slå ihop med skor som kan ha fördel.
Men vi ska inte tro på Grand Slam-utdelning på tio miljoner den här veckan?
– Nej, Hasse Skarplöth ringde i veckan och sa att jag måste rädda ATG från att betala ut, så jag får väl göra min plikt, skojar Erik Lindegren.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.