Blir det barfota på Lördag?

28

image-11På lördagen avgörs V75 på Bergsåker.
Det blir första V75-omgången för året där det är tillåtet att köra barfota.
Frågan är bara om banunderlaget i Sundsvall tillåter sådan körning?
Bergsåkers anläggningschef, Peter Nilsson har svaret.

Eller svar och svar. När det kommer till vädrets makter är det alltid svårt att komma med ett definitivt besked, framför allt tre dagar innan tävlingarna.
– Ena minuten har vi ett besked och andra minuten ett annat. Jag kan säga som så att under onsdagen har banan varit i kanonskick och det är nästan synd att tävlingarna inte avgjordes i dag, säger Peter Nilsson.
Vädret i Sundsvall har varierat mycket på sistone. Allt ifrån snö och minusgrader till strålande sol och plusgrader.
– På nätterna har det varit 15-16 minusgrader på sistone, för att sedan slå om fullständigt till någon plusgrad då solen ligger på som mest under dagarna. Vi har precis samma bekymmer som Solvalla och många andra banor, att solen kommer åt bortre långsidan, men inte upploppet. Det gör att bortre långsidan blir riktigt smetig och upploppet stenhård. Mycket jobb krävs för att få en så jämn och fin bana som möjligt.
Innan jul hade banpersonalen möte med tränarkåren på Bergsåker och de kom överens om hur banan skulle skötas.
– De ville hellre ha hårt underlag med fäste än mjuk och lös. Det har vi strävat efter under vintern och det har lyckats ganska bra, även om vädret har ställt till det stundtals.
Inför lördagen är prognoserna väldigt varierande och Peter Nilsson följer snudd på samtliga väderlekstjänster.
– Jag har fyra appar i telefonen och de visar alla olika prognoser till slutet av veckan. Jag har min favorit, som oftast brukar ha rätt och just nu är det den som visar den mest hoppfulla prognosen med endast minimalt snöfall, säger Nilsson och skrattar.
Nu är det möjligt att köra barfota igen och det är en del av tränarna som funderar i de banorna på lördag. Vad kan du hälsa till dem och spelarna?
– Man får ändå ha i beaktning att vi fortfarande har vinter här uppe och jag skulle tro att det kan behövas grepp bak i alla fall. Barfota fram ser jag som fullt möjligt i dag onsdag, och sedan finns det säkert dem som chansar och kör barfota runt om. Vi har inte något grövre material på banan, så banunderlaget ska nog inte slita speciellt mycket på hovarna, men som sagt… Risken lär vara att man får väl lite fäste barfota runt om.
Då hoppas vi på det bästa helt enkelt!
– Vi får göra det. Jag och de övriga banarbetarna får jobba på så ska vi nog kunna presentera en vettig bana till lördagen, avslutar Nilsson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.