Svanstedt är gärna med på Elitloppsflyget

21

image-10

Elitloppet i maj med Åke Svanstedt på startlinjen?
– Vi har Resolve som kanske kan vara aktuell om han hittar formen. Allt har blivit så mycket enklare nu när det ordnats flyg från New York till Stockholm, sa championtränaren under sitt gästspel på gamla hemmabanan Axevalla på tisdagen.

Åke Svanstedt är tillfälligt i Sverige under några veckor för att ordna med papper till ett fortsatt liv i USA tillsammans med sin familj.
Championtränaren körde några lopp på sin gamla hemmabana Axevalla på tisdagen och intervjuades om sina planer på Elitloppet i slutet av maj.
Åke Svanstedts gamle sponsor och affärskollega Karl-Erik Bender är Elitloppets huvudsponsor det här året och står bland annat bakom ett direktflyg från USA.
– Resolve utvecklades jättemycket förra året. Han var bara fyra år då men tillhörde en av de bästa hästarma i slutet av säsongen. Så det är klart att vi hoppas på honom. Av mina hästar kanske det är han som kan vara aktuell när det blir en enkel resa för hästarna det här året med flyg direkt från New York, sa Åke Svanstedt.

”Vi har ett bra liv”
Åke Svanstedt var den dominerande tränaren i Sverige när han lämnade för USA för två och ett halvt år sedan.
– Det var inte lätt att komma sig in med en affärsverksamhet i början men nu ser allting bra ut tycker jag. Vi har långa somrar i New Jersey med 30-35 grader från maj till en bit in i oktober. I sluter av november flyttar vi till Florida och då är det samma där man kan säga. Så vi lever i ett behagligt klimat och jag tycker att vi har ett bra liv.
Stall Svanstedt körde i fjol in drygt 30 miljoner kronor och stallet tog 102 segrar på 522 starter. Totalt har han 75 hästar i träning på gårdarna i Florida och New Jersey.
– Det är klart att det är intressant att vara med i något annat lopp på Solvalla också med någon av våra andra hästar. Det är prispengar som styr mycket hur det ska bli.

Ringrostige Adielsson hundraprocentig
Åke Svanstedt körde tre lopp på Axevalla, med en andraplats som bästa resultat.
I V64-inledningen körde han favoriten Eternity Of Joy åt sonen Anders men fick sträcka vapen mot utvändige Global Revolver, körd av Erik Adielsson.
Solvallakusken har varit på en längre semester och körde på tisdagskvällen sina tre första lopp sedan annandag jul. Någon större ringrost var det emellertid inte frågan om. Tre segrar!
Svante Båth blev även han hundraprocentig som tränare till trion Global Revolver, debutanten Urtica Jet och Quid Pro Quo som begick årsdebut.
Quid Pro Quo klev över sju miljoner intjänat med sin seger i snabbloppet efter att ha fått reglera loppet i ledningen. Tvåa på målfoto Peter Untersteiners Attack Diablo som tog många längder på vinnaren över upploppet. Trea comebackande Orecchietti som kördes av sin nye tränare Pasi Aikio.
– Jag är jättenöjd med Quid Pro Quos insats. I sista sväng satt jag och bevakade Orecchietti i rygg. Om jag kört undan tror jag att jag vi vinner enklare, sa Erik Adielsson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.