Pass upp för Benji Dana på V75!

36

benji dana

Två raka andraplatser på V75.
Med stora plus i kanten.
Pass upp för Benji Dana i V75 på Bergsåker på lördag varnar Rommetränaren Rikard Lindh.
– Det är bra chans att han sätter pricken över i den här gången.

35-årige Rikard Lindh körde in över 700 000 kronor under premiäråret i fjol som travtränare.
17 segrar på 103 starter hann det bli, varav den största kom i Halmstad i juli under helgen med Sprintermästaren.
M.T.Jordan vann ett klass II-försök i V75 efter ledning hela vägen.
– M.T.Jordan är min enda vinnare på V75 så här långt och det var lite känsla när han dansade undan på läckert vis i Halmstad.
På lördag har stallet en häst till start på V75. Femårige valacken Benji Dana (V75-6) har klivit upp i klass I efter ett par fina insatser i V75 på slutet.
Rikard Lindh, med ett förflutet som försteman hos Jörgen Westholm i Frankrike och en sejour i USA, har 23 hästar i stallet för dagen. Benji Dana är det stora formkortet.
– Hästen är en fighter ut i hovspetsarna men en sån ska ju ha rätt att ha svackor också. Det underliga med den här hästen är att haft form sedan han började tävla i maj i fjol! Efter senaste starten är han mer laddad än någon gång förut. Det är nästan så att man blir orolig,

Drog tåget i tredjespår
Nicklas Westerholm har suttit bakom i starterna på slutet. 20 januari blev det seger i ett lärlingslopp på Solvalla och efter det har Westerholm fått förtroendet att köra i V75.
Benji Dana har två raka andraplatser i raden. Insatser som formligen lyst av form.
– På Bergsåker drog han tåget som första häst i tredjespår sista 700 meterna. Han var inte tom i mål. Det var bara så att han inte såg hästen längst ut (Roger America) och inte hann svara förrän han hade den i blickfånget. Senast i Bollnäs fick han fjärde in och inte helt fritt förrän 300 kvar. Han spurtade säkert i tiofart till andraplatsen bakom Fighting Bax, så jag var absolut nöjd med andraplatsen, säger Rikard Lindh.
Form sedan i maj alltså?
– Tanken var att han skulle få vinterträning december till februari – men han var i sån jädra form att det inte var någon mening att ställa av honom. Att han varit så jättepigg efter det senaste loppet är både bra och dåligt, man vill inte att han ska bli för övertaggad heller liksom. Han lugnar sig lite när han är i bakre ledet, så det är inte så tokigt att han hamnat på spår nio.
Vad är din hälsning till V75-spelarna?
– Att jag inte räds någon ur det här motståndet. Han kliver upp en klass men har utvecklats flera klasser i sig själv känns det som. Löpningsförloppet betyder som vanligt mycket och Blue Star Champion, Svante Erikssons häst, ska vara favorit tycker jag. Men min är både stark och speedig och jag hoppas att det är dags nu. Är banan fin på lördag plockar vi bort brodden och drar av framskorna. Kanske får han rycktussar för första gången också. Benji Dana har visat form i två starter på V75 och jag ser positivt på lördagen, slutar Rikard Lindh.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.