Erik Lindegren inför V75 på Gävle

75

lindegren gavle v75

Gävletränaren Erik Lindegren. Foto av MICKE GUSTAFSSON

Hallå där…
…Erik Lindegren, travtränare i Gävle, på väg hem till lördagens V75 på hemmabanan efter en veckas semester på Gran Canaria.

– Jag går mot planet nu för att flyga hem men hinner prata om hästarna. Jag tror på chans med en av dem.
Gran Canaria låter det.
– Ja, det har varit fint. Drog på mig en avstängningsvecka samtidigt som jag kunde få extra folk till stallet i samband med sportlovet och passade på att boka en sista minuten.
Bästa chansen av 10 Francais du Gull (V75-3) och 5 Bolt Boko (V75-7)?
– Det ska Bolt Boko ha. Det är ett öppet lopp det där och hästen var riktigt fin senast.
Hästen är startsnabb och snabb i väg brukar också kusken Robert Bergh vara…
– Bolt Boko är riktigt kvick i väg och jag tycker faktiskt att han är som snabbast med spår fyra och fem bakom bilen. Men det är klart, jag vet ju inte hur kvicka de andra hästarna är. Han har bara gått snöpulsning hemma för sadel i vinter i stället för en massa intervaller och har tagit det jättebra. Med tanke på hur fin han var senast ska Bergh inte lägga sig på rygg och släppa om han kommer till ledningen. Jag tycker absolut att han ska kunna vara med och slåss.
I Gävle Stora Pris (V75-3) är det tre kilometer som gäller. Lite för långt för Francais du Gull som den här gången körs av Erik Adielsson?
– Jag tyckeratt han visat att han hävdar sig bra också över tre kilometer – det gäller bara att köra honom lite annorlunda. Han var trea i det här loppet 2013 bakom Perfectly Enough och i fjol sexa bakom Amaru Boko, då vi fastande bakom en konkurrent. ”Frans” var jättefin då jag vann med honom på Bergsåker senast men lär få svårt att vinna trots allt. Han är säkert med och krigar om platserna bakom 2 Amaru Boko och 7 Digital Ink.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.