Resultat från V75 på Gävle 21 februari

62

bostonz credit v75-seger

Fartfyllda Bostonz Credit drar undan i ledningen för Daniel Redén. Foto: Foto-Mike Foto av Kanal 75

Han har landets bästa sto i stallet.
I Gävle på lördagen stack Bostonz Credit upp som en av många möjliga prinsessor i loppen i vår och sommar.
Det femåriga USA-födda stoet visade oanad kapacitet vid seger i Stoeliten för den lite chockade ”hussen” Daniel Redén.

FULLSTÄNDIGA RESULTAT I SIFFROR HÄR
Som privattränare åt hårdsatsande Stall Zet handlar Daniel Redén mycket med USA. Det nu sexåriga stoet Delicious U.S. är köpt i staterna – ett fartfenomen som sluggade sin in i världseliten i våras med en tredjeplats i Elitloppet.
Ett år yngre Bostonz Credit är ett annat lyckat köp. Hon ropades in på auktion i USA i slutet av 2013 för Stall Zets räkning och har artat sig riktigt bra.
I Stoeliten i Gävle V75 på lördagen var Bostonz Credit bara bäst. Daniel Redéns kunde ta över ledningen efter 500 meter med amerikanskan som sedan vann i ohotad stil på 1.12,4 över 1 640 meter i karriärens 20:e start.
– Vette tusan vad som hände! Hon var loj i värmningen men när hon kom upp på banan utan skor var det precis som om hon visste vad hon skulle göra. Hon drog iväg självmant bakom bilen och var ju jättebra, sade en häpen Daniel Redén.

Låg lågt på förhand
Det gick undan i starten i loppet där bland andra Björn Goop var med och körde med storfavoriten Miss Sue V. – Solvallaamatörens andra häst i loppet.
Miss Sue V. var inte riktigt i ordning för dagen och Caramella B.F. kan inte ha varit kurant. Men frågan är om Bostonz Credit ändå gått att rubba.
Inför lördagens tävlingar hade amerikanskan inte gjort någon startat sedan i höstas och tränaren låg lågt.
– När hon kändes så där i värmningen trodde jag absolut att hon behövde det här loppet i kroppen för att komma i ordning, Men hon bestämde själv. Det verkar bli en jättebra häst det här.
Kan hon matcha Delicious U.S.?
– Nej, ingen når henne!

”Då jäklar anamma…”
En annan häst som visade klar stjärnkvalitet var Ready For More. Reijo Liljendahl fick hästen i träning i träning i september i fjol och tre starter i den nya regin har slutat med lika många segrar.
Nu anförde femåringen klass I-loppet från start till mål, opressad och med klippande öron. En klassig uppsyn.
– Det är en härlig gång i hästen och det känns inte som att det går så fort då man kör honom. En riktigt bra häst. Han går tungt balanserad, men med helstängt och annat på fötterna kan det nog jäklar anamma gå fort över kort distans, sa körande Ulf Ohlsson när han pressades att skryta upp hästen på stallbacken efter loppet.
Håkan Andersson från Sundsvall äger löftet – alltså samme Andersson som rådde om stjärnan Zoogin hos Åke Svanstedt.

FULLSTÄNDIGA RESULTAT I SIFFROR HÄR

Följetongen fortsätter…
I gulddivisionen uteblev dramatiken sedan vinterns kung i V75 Digital Ink återigen visade sig överlägsen sina lekkamrater.
Gävle Stora Pris är ett lopp över tre kilometer och Digital Ink fick ta det lugnt i starten. Robert Bergh ströp tempot i täten med Amaru Boko för att provocera fram Digital Ink och två varv från mål kunde Örjan Kihlström placera dagens största favorit i ledningen.
En ringrostig Amaru Boko kunde inte haka på från ledarens rygg och andraplatsen gick i stället till Rocky Winner som var positiv efter ett ryckigt lopp.
Paret Stefan Melander och Catarina Lundström ser Elitloppet som ett möjligt lopp.
– Men ska han vara med där kan han ju inte starta på så här ända till maj. Vi får se hur det blir, sa Catarina Lundström.

I övrigt noterade vi…
…att favoriten Il Sånna fick sträcka på sig för att försvara sitt innerspår när bilen lämnade fältet i klass II-loppet. Örjan Kihlström och hästen redde dock ut situationen och resten av loppet blev lugnare. Ett bekvämt första segerlopp i V75 för Mantorptränaren Jan Hellstedts häst.
…att ”sedelpressen” Highspeed Call var bäst i silverdivisionen för Torbjörn Jansson efter att ha gjort grovjobbet i tredjespår sista 700 meterna.
…att ett målfoto måste till i kallblodsloppet som visade att Mel Odin och Dannerotränaren Micael Melander hade vunnit. Mel Odin var stark efter att ha slitit utvändigt ledaren sista varvet i sin årsdebut. Ledande Närby Kalabalik får plus för andraplatsen.Trea slutade favoriten Hulte Magnus efter ett lopp i dryga spår.
…att den avslutande bronsdivisionen innehöll dagens klart mest sevärda upplopp med fyra hästar på linje. Finske Extreme Luca fick nosen först för Jorma Kontio och noterade femte raka segern den tunga vägen. Målfotoslagen urtappre Certifikation.
…att det inte hände så mycket i ”kuponghögarna”. Sju rätt belönades med 1 330 kronor och sex rätt gav 16 kronor. Utdelningen för fem rätt förvandlas till en jackpot som dimper ner i Halmstad på lördag då det blir 47 miljoner kronor i sjurättspotten.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelErik Lindegren inför V75 på Gävle
Nästa artikelDags för Kallblodsrevansch i Paris

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.