Erik tog en chans och åkte hem

111

image-4

Erik Adielsson efter en tidigare seger.Foto av LARS JAKOBSSON

Det var på vinst och förlust Erik Adielsson vände hemöver till sin gamla hemmabanan Jägersro på tisdagen för att köra en häst.
Holländska stoet Fidelity Rhythm visade sig klart duglig och det blev seger i Breeders’Crown-loppet för tvååringar med 175 000 kr till vinnaren.

Att Erik Adielsson sedan några år är stationerad i Stockholm hindrar honom inte från att åka hem och jobba i Malmö emellanåt.
Men det är långt mellan gångerna.
När holländske tränaren Wil van der Zwaan ringde och bad om kuskhjälp med en ”bra häst” chansade Adielsson och bokade biljett.
– Det här att hästar ”är bra” har jag hört förr, utan att det riktigt stämt alla gånger. Men jag hade tur. Det var på ren gambling jag åkte och det var en riktigt fin häst. Det är behagliga människor bakom, en familj som både tränar och äger själv och åker hit med sin lille son i kväll, sa Erik Adielsson.

Tufft tempo
Fidelity Rhythm spelades till klar favorit i ett Breeders’ Crown-lopp för tvååringar och fick lite hjälp av att loppet kördes i ett tufft tempo.
Carlos Söderström ledde med Poet Broline men uppvaktades av Lutfi Kolgjini och Target Kronos. Första 500 gick efter 1.09,5 (!) och varvet på 1.13,4.
Erik Adielsson lät holländskan förbättra sig succesivt och stoet kunde spurta till en klar seger. Segertiden skrevs till 1.14,6 över 1 640 meter med autostart.

”Visade att hon var bäst”
Erik Adielsson efter loppet:
– Det blev kört åt oss men samtidigt fick hästen gå i andraspår hela tiden och ute i tredjespår genom sista sväng. Trots det avgjorde hon ganska enkelt. Jag tycker nog att hon visade att hon var bäst av dom i dag.
Tvåa i loppet slutade danske Global Spotify och trea Tomas Malmqvists Seul En Tete med Christoffer Eriksson i sulkyn.
V64:an delade ut 67 580 kronor för sex rätt, 388 kronor för fem rätt och 30 kronor för fyra rätt.

Föregående artikelFördel Ville Karhulahti i Guldklockan
Nästa artikelDD Åby/Solvalla och drag till V86

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.