Eriksson mot nya mål på V86!

12

eriksson på v86

2015 har varit Christoffer Erikssons år.
I fjol körde han in 3 583 383 kronor och tog 44 segrar.
Hittills i år har han segrat vid 115 tillfällen och nu stormar han fram mot 13:e miljonen inkört.

28-årige Christoffer Eriksson syns allt mer i travets finrum. Under 2015 har han krossat sina tidigare siffror och än är året inte slut.
– Det här har varit ett riktigt kanonår, det måste jag säga. Framför allt är det väl som kusk som det har gått otroligt bra och det beror väl på att jag har fått chansen att köra fina hästar. Det gör att man utvecklas på så sätt att man tar för sig mer i loppen och självförtroendet blir större.
Två av de stora stöttepelarna är Christoffer Erikssons tidigare arbetsgivare, Tomas Malmqvist och Halmstadtränaren Jerry Riordan.
– Det är mycket tack vare Tomas och Jerry som jag synts, vilket ger ringar på vattnet. Jag jobbade hos Tomas innan jag började hos Lutfi Kolgjini och det är så vi lärde känna varandra. Då hade Tomas inte i närheten av ett så stort stall som han har i dag. Som det ser ut i dag kryllar det av fantastiska hästar där. Jerry har gett mig chansen och det var ju med hans häst som jag vann Breeders Crown.
Treasure Kronos hette stoet Christoffer Eriksson vann med. Att det var en stor seger är det inget snack om.
– Breeders Crown är väldigt ärofyllt och 800 000 kronor i förstapris är mycket pengar. Det är min största seger i i år, men därmed inte sagt den mest känslosamma.
Där väljer Jägersroproffset istället att lyfta fram en seger han tog under Elitloppshelgen.
– Då jag vann med Sucre i treåringseliten var det väldigt känslosamt. Tomas tränar och dessutom äger hästen. Att få ge tillbaka till honom var en härlig känsla. Att dessutom få defilera inför den fantastiska publiken gjorde inte saken sämre. Den segern kommer jag alltid att minnas.

Hektiska dagar
Det blir löpkörning snudd på varje dag för 28-åringen. Han har dessutom ett eget stall med 25 hästar att ta hand om, ett pussel som inte är alldeles enkelt.
– Tidigare hade jag fler hästar än vad jag har i dag, men i takt med att jag fick köra mer så kände jag mig tvingad till att skära ner på hästantalet. För mig är det otroligt viktigt att jag kan engagera mig i varje individ och då fungerar det inte att ha hur många hästar som helst. Jag vill ha 110 procent fokus på det jag håller på med, både när det kommer till träning och tävling.
Sitt träningsupplägg har han satt genom erfarenheterna han skaffat sig från de tidigare arbetsgivarna och sådant han snappat upp under vägen.
– Jag vill gå min egen väg. Kopiera någon går inte, så enkelt är det. Däremot har jag givetvis tagit intryck från Tomas och Ludde. När jag kom till gården jag är på nu så fanns det ingen bana där vi kunde galoppträna hästarna, så det fixade jag. Det tror jag är är en jättebra träningsvariant att växla med för de äldre hästarna. Det gäller mestadels att hålla dem pigga och glada, vilket jag tror annorlunda upplägg kan ge.

Egentränat till start
På onsdag kör han tre hästar på Åby när banan kör delad V86-omgång med Solvalla, varav en egentränad. Going Popp (V86-5) har inte startat på ett tag inför den här starten.
– Hon skulle egentligen ha startat på Jägersro när det var V75 där i oktober, men hon fick bekymmer. Hästen drabbades av förstoppning och hon fick vila en vecka. Sedan har vi tränat på och allting verkar fint med henne, däremot är väl risken att formen kanske inte är riktigt på topp.
Annars ser förutsättningarna bra ut, eller vad tycker du själv?
– Spår tre är perfekt. Jag har kollat en del på loppet och jag tror att jag kan nå ledningen. I den positionen var det någon som berättade att hon var obesegrad efter två starter. Jag kör alltså gärna i spets, men det beror också litegrann på vad det blir för typ av körning och vem det är som kommer den första biten, säger Eriksson och fortsätter.
– Det finns open stretch på Åby och det är ett bra alternativ. Hade jag vetat att formen varit på topp så hade jag trott på väldigt bra segerchans, men nu tycker jag väl att hon är en av flera som kan göra upp om det. Att vi är tvungna att köra med skor spelar ingen roll, hästen visade senast att hon går bra med den balansen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.