Experten om V75-skrällen: ”Se upp”

88

Här är intervjuerna inför lördagens V75 på Gävle, 16 december – plus expertens tips och analyser

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Scarpia är en V75-skräll.

TRAV15 december 2017 11:17

V75 avgörs på Gävle på lördag och som vanligt får du allt i sista stund.

Så här säger alla tränare om alla starthästar. Sportbladets expert Martin Berg analyserar omgången med sina tips till omgången. Omgången kryddas även med en jackpott på 40 miljoner kronor.

V75-1, Silver, 1 640 m auto

1 Han Herred (Kenneth Haugstad) har jättefin form. Satt fast lite senast och har gått bra nu varje gång. Perfekt spår. Han är snabb ut. Kusken får bestämma om det är ledningen som gäller eller inte. Han är som sagt snabb ut i alla fall och borde få ett fint lopp. Jag tycker att han ska vara ett tidigt bud, säger Ville Karhulahti hos Stig H Johansson.

2 Global Millionaire (Rikard N Skoglund) har jag kört två gånger nu efter ett uppehåll och han har gått bra båda gångerna. Var jätte­duktig senast när han satt fast med ­krafter kvar i det där V86-loppet. Nu är det tuffare emot men har ett bra läge. Om han är trea ­eller fyra är det jäkligt bra, säger Rikard.

3 Lincoln Lawyer (Björn Goop) är finare än någonsin och kan vinna. Senast blev det en överlägsen seger och han var klockren travmässigt. Finare än någonsin. Inför kommande starter var det skönt att han fungerade så bra med skor. Formen sitter hur som helst. Det ser roligt ut inför lördag. Läget är bra och för att vara en silverdivision tycker jag att det är en tunn sådan. Min häst är ingen ­katapult ut men ändå duktig och han är framför allt väldigt allround och tål att göra lite jobb själv. Lincoln Lawyer är inte låst vid någon ­speciell position och taktiken får vi överlämna till kusken, säger Håkan Wallberg.

4 Digital Frame (Patrick Wickman) mår bra. Riktigt bra. Pigg, alert, fräsch och fin. Läget ser jättebra ut också men V75 är V75. Nu är vi där. I avsaknaden av andra lopp får vi gå ut där. Även om det egentligen inte var planen. Jag vet att jag har en häst som är i ordning och form slår klass, säger Patrick.

5 Cupido Sisu (Ulf Ohlsson) blev det ett rent snabbjobb för senast på Romme. Han hade bakspår och satt femte invändigt. Kom ­aldrig till i loppet och hade allting sparat. Med det loppet i kroppen och framspår har jag ­faktiskt goda förväntningar på honom inför lördag. Han har ändå visat i fjol att han ­duger ­väldigt väl i silver. Inte det tuffaste silver, ­säger ­Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

6 Dionne Sisu (Tomi Haapio) blev trött på Mantorp. Banunderlaget och distansen var emot henne där. Annars har hon ­presterat väldigt fin hela året. Vunnit några gånger i stoeliten i Finland. Trivs över 1 600 meter men måste få det lite serverat. Måste smyga med. Med lite flyt under vägen kan hon ha en platschans, säger Anne Raatikainen.

7 Victor A.U. (Torbjörn Jansson) känns som vanligt. Gick jobb i onsdags och var pigg och glad. Håller nog sin form skulle jag tro. Även om spåret är långt ut får man nog ­säga att det är den bästa uppgiften han haft på länge. Det underlättar att det bara är nio hästar i loppet. Det måste ändå klaffa även om det ser lite billigare ut, säger Tobbe.

8 M.T.Insider (Olle Alsén) fick ingen hemma­plansfördel av Gävle precis. Jag fick spår ­åtta för andra gången på V75 där i år. Men senast han startade på V75 på Gävle vann han på 10,7. Så det får väl gå den här ­gången också. Jag är jättenöjd med honom. Han ­duger ganska bra i silver och det är bara nio hästar. Han är så pass snabb ut att jag kanske sitter i ledningen ändå. Trivs på Gävle och har vunnit V75 där förut, säger Olle.

9 Valeur (Sandra Nordemo) hoppade senast. Utan att jag vet direkt varför. Var fin före och har varit fin efteråt. Har gjort så förut och ­sedan gått bra gången efter. Det blev ett bra läge här nu också. Han känns väldigt fin för dagen och jag tycker som sagt att läget är fint också. Det ser intressant ut. På pappret i alla fall. Skotvånget är en fördel eftersom han alltid tävlar med skor. Springer en låg 11-tid med det, säger Peter G Norman.

Rank och V75-procent

RANK ATG

7 Victor A.U. 15

1 Han Herred 30

9 Valeur 16

3 Lincoln Lawyer 22

4 Digital Frame 1

8 M.T.Insider 6

5 Cupido Sisu 7

6 Dionne Sisu 2

2 Global Millionaire 1

V75-2, Klass II, 2 640 m

1 Puketorps Julius (Klaus Kern) känns jätte­fin i jobben här hemma men formen är lite svårbedömd. Vi har haft konstigt väder och dåliga träningsförhållanden. De senaste två veckorna har han ändå känns riktigt bra. Det är i alla fall på lika villkor nu eftersom han alltid har skorna på. Svårbedömd men är snabb ut och en fin häst, säger Klaus.

2 Perfect Beauty (Nicklas Westerholm) ­verkar det bra med så här långt. Hon fick en ­liten paus och vi hade haft taskiga träningsförhållanden innan starten senast. Så ­efter det har hon varit bättre och borde ha gått framåt. Hon har ett fint läge och är duktig när det stämmer, säger Lisbeth Gunnars.

3 B.B.S.Jhonny (Erik Adielsson) gjorde det bra senast efter lite uppehåll. Borde gå framåt med det loppet i sig. Bra läge med voltstart. Så det ser rätt bra ut för honom. Både formmässigt och med läge och så. Jag hoppas ta en framskjuten placering. Sedan är det ­alltid tufft med V75 så klart. Men jag har en rätt bra häst, säger Stefan Arvidsson.

4 Dame Dream (Markus B Svedberg) går ­sina rutinjobb och verkar som hon brukar. Förväntar mig att hon gör en liknande insats som på slutet. En outsider, säger Markus.

5 Titan Igiro (Ville Karhulahti) går jämnt och bra varje gång. Han kan tjäna pengar även här tycker jag. Tror att han ska klara av femte­spåret. Han är stabil som trea, fyra och ­kanske kan vara det igen. Om han kan vara trea eller fyra så är det jättebra, säger Ville.

6 Feel the Music (Per Lennartsson) gick de sista intervallerna inför lördagen i onsdags och kändes mycket pigg och fin. Så allting verkar bra inför lördag måste jag säga. Kan lägga iväg hyggligt. Vore gott om han kunde komma ner längs sargen någonstans. Trea, fyra, femma, säger Andreas Forsberg.

7 Electrical Storm (Ulf Ohlsson) är rätt så fin. Haft problem med en fot och det har krånglat med den. Det är därför han inte startat. Känns rätt bra och voltstart passar honom mycket bättre än bilstart. Intressant. Vi kör. Bra på distansen tycker jag. Spåret är inte så tokigt, säger Reijo Liljendahl.

8 Banzai Merci (Malin Friman) känns ­riktigt fin. Jag tycker att han bara är ­positiv. ­Distansen är positiv också. Smygläge är ­också bra när det är V75. Känns som att det är viktigt. Kan vara långt framme. Men hur långt vet jag ­inte. Nöjd om han tjänar pengar. Han är på väg uppåt, säger Rauno Pöllänen.

9 Champion Chip (Björn Goop) var godkänd senast och går normalt sett framåt med det loppet i kroppen. Kan skrälla här med en ­intressant kusk, säger Jörgen Westholm.

10 Prediction (Mads H Nielsen) har gått ­väldigt bra på slutet. Var bra gjort senast att kunna vinna. Står bra inne i klassen och ­distansen har han gjort det bra på förut. Plus att han också visade att han gick bra med skor senast. Om han kommer till kommer han spurta bra igen, säger Peter G Norman.

11 Castleman (Peter G Norman) visade fin form senast. Fick ett snällt lopp men sköt till bra då när luckan kom. Kan bli svårt att gå med bike som senast när han har spår fyra med volt där bak. Plus att han får skor fram. Det är två små minus. Svårbedömt vem av dem som jag ska sätta först, säger Peter.

12 Tina Gel (Kajsa Frick) är det bara bra med. Hon har styrkan som sitt främsta ­vapen. Spåret är ingen katastrof för henne. Vi ­hamnar där bak ändå. Distansen är ett plus. Hoppas på en vinterbana, säger Kajsa.

Rank och V75-procent

RANK ATG

10 Prediction 19

3 B.B.S.Jhonny 26

7 Electrical Storm 17

1 Puketorps Julius 5

4 Dame Dream 1

6 Feel the Music 2

11 Castleman 3

12 Tina Gel 4

9 Champion Chip 13

2 Perfect Beauty 7

8 Banzai Merci 2

5 Titan Igiro 1

V75-3, Guld, 2 640 m auto

1 Spitcam Jubb (Torbjörn Jansson) har ett ­läge nu som han inte har haft på sex starter. Han missar inte spets. Det är Rocky Winner som skulle kunna snuva honom på den, men knappast att han gör det. Sedan ska Spitcam köras i ledningen. Jag tror att han kan ­hålla hela vägen. Det finns ingenting som tyder på att han inte skulle göra ett bra lopp nu. ­Optimistisk, säger Micael Broberg.

2 Mind Your Face (Erik Adielsson) fick jag använda en linda på ett framben och då klarade han inte av karenstiden. Det var därför han var struken till finalerna senast. Han missade ett jobb på det, men inte mer. Bra läge nu men hinner troligtvis inte förbi Spitcam Jubb. Men det är klart att han kommer få prova. Skulle han komma till ledningen kan han till och med vara hästen att slå. För där är han absolut bäst, säger Lars Friberg.

3 Beau Mec (Ulf Ohlsson) har varit inne på service och känsn bra. Han mår bra. Inte så snabb ut men hoppas komma ner någonstans. Tror inte han behöver sitta sist. Jag hoppas att det blir fruset, så att banan ­inte blir mjuk. Då får han fäste och kan blanda sig i striden, säger Lars Wikström.

4 Order to Fly (Per Lennartsson) blev det galopp för senast på Solvalla, men numera så är han normalt stabil. Ska räknas på allvar.

5 Rocky Winner (Oskar J Andersson) presterade en bra avslutning senast. Har ett fint utgångsläge och kommer laddas från start. Streckas tidigt, säger Jörgen Westholm.

6 Fly the World (Björn Röcklinger) verkar allt bra med. Hon har gått bra på slutet och jag hoppas att hon fortsätter göra det. Om hon får ett fint lopp kan hon säkert tjäna jätte­fina pengar. Det tror jag, säger Björn.

7 West Wing (Tomas Pettersson) är också snabb ut om man laddar med honom. Men han kommer inte förbi Spitcam. Jag ­hoppas att han hittar ett bra läge. Körde jag jobb med i tisdags och då avslutade jag 1.10 sista 400. Körde 15/1 600 meter och han kändes väldigt bra på det. Han kommer göra ett bra lopp nu, säger Micael Broberg.

8 Zenit Brick (Björn Goop) är fin och har ­tränat mycket bra. Han är jättefin hela ­tiden och har haft form länge. Har också ut­vecklats hela tiden. Känns mycket fin i ledningen. Ibland har han haft bättre spår, men han är van vid de här sämre lägena. Man vill självklart alltid vinna. När han startar spelar det ingen roll vilka hästar han möter. Man tror alltid att han kommer vara med där framme och slåss, säger Timo Nurmos.

9 Digital Ink (Nicklas Westerholm) fick en genomkörare i billig omgivning senast och gjorde vad han skulle. Såg fin ut när han gick utvändigt utan rygg. Tog greppet 650 meter från mål och tog sedan över tätpositionen 500 kvar. Gick sedan bekvämt undan. Bör hävda sig väl även den här gången.

10 Narold Vox (Ulf Eriksson) har sin ­bästa årstid framför sig nu. Vad som finns under hovarna spelar mindre roll. Skulle det även bli brodd, så inte mig emot. Ju vintrigare desto bättre för oss. Han går lika bra året om. Springer lika fort på vintern som på sommaren. Det är ett väldigt chansartat läge. Tempo och positioner avgör som alltid. Jag ­tycker att han ska räknas, men det ­måste gå vår väg. Det är små marginaler de här ­hästarna emellan. Kommer han bara fram utvändigt ledaren inför slutrundan och det har körts lite blir han inte lätt att slå. Visade senast att formen är bra. Jag tror att det kan bli lite för långt fram men man vet aldrig med den här hästen, säger Krister Jakobsson.

Rank och V75-procent

RANK ATG

1 Spitcam Jubb 16

3 Beau Mec 12

9 Digital Ink 13

8 Zenit Brick 38

2 Mind Your Face 3

5 Rocky Winner 4

4 Order to Fly 7

10 Narold Vox 6

6 Fly the World 1

7 West Wing 1

V75-4, Kallblod, 2 140 m

1 Algot Ålj (Angelica Klockar) smyger och får vara nöjd med en slant i ett stenhårt gäng.

2 Tand Tuff (Jan-Olov Persson) är det bara bra med. Bara det att han möter övermäktigt motstånd kanske. Formen är bra men tyvärr har han inte sprungit in så många kronor på V75. Bra om han ändrar på det, säger Janne.

3 Storsjarmören (Ove A Lindqvist) är som vanligt. Jag är hyfsat nöjd med honom. ­Kändes både bra och dålig i senaste jobbet. Gjorde en dålig intervall, uppför, och sedan var han kanon i två. Han körs till spets och sedan kör vi där, säger Fredrik Eriksson.

2 160 meter

4 Alfie (Lars-Erik Karlsson) trimmade jag i onsdags och då kändes det väldigt bra. Formen är strålande. Det här är tufft naturligtvis. Men allt kan hända inom travet. Nöjd med en bra prestation, säger Lars-Erik.

5 Blås Undan (Jan-Olov Åberg) har kanon­form. Blir bara bättre och bättre. Sänker de flesta utan galopp. Han måste ha en bra chans att vara med långt framme. Mån­prinsen är ­inte farligast emot. Det måste vara Odin ­Tabac. Var ska Månprinsen hamna? 40 ­meter efter dem, säger Bror Grönlund.

6 Snygg (Stig Jarle Röste) är på väg upp i form. Satt fast med allting kvar senast. Men är ute på för djupt vatten här, säger Stig.

7 Eldvin (Per Lennartsson) är i toppform men på djupt vatten här. Om han tar en fin peng nu är vi nöjda, säger Jörgen Westholm.

2 180 meter

8 Månprinsen A.M. (Gunnar Melander) tror vi givetvis på chans med. Men. Ett byngligt läge med innerspår och två volter framför sig. Vi får helt enkelt trolla. Vanlig utrustning och broddar runt om, säger Gunnar.

9 Trippa Undan (Magnus A Djuse) är på väg mot formen. Siktar på att ha storform den 25 uppe i Umeå. Verkar bli bättre och bättre. Klart att Blås är förstahäst för dagen, men normalt tar Trippa 20 meter på Blås. Men ­inte på lördag, säger Bror Grönlund.

10 Sjö Odin (Torbjörn Jansson) är formen stigande på. Tog Bergsåker på ett mycket bra sätt och har gått framåt med det. Jag har ­inte haft honom så länge, men han har ­svarat enormt bra på min träningsfilosofi. Jag har jobbat med hans svagheter och har fått ­honom kattmjuk, säger Anders Högberg.

11 Lome Brage (Ulf Ohlsson) var sådär senast. Vet inte om han hade haft det lite för bra där emellan. Hoppas han är bättre nu. Känns fin i jobben. Det blir svårt att slå Månprinsen. Hoppas det jäklas för honom, säger Jimmy Jonsson hos Öystein Tjomsland.

12 Odin Tabac (Oskar J Andersson) är fin i jobben men det har blivit långt mellan loppen nu. Möter tuffa motståndare men kan aldrig räknas bort, säger Jörgen Westholm.

13 Rino Dox (Tomas Pettersson) hade haft det för bra inför senast. Tätare nu. Hoppas han ska vara vassare. Hård uppgift. Ingen vinstchans, säger Carl-Anders Hansson.

14 Art Kjarvald (Ulf Eriksson) har en speed. Om han får ett bra lopp kan han slå vem som helst. Jag tror att han är på g och kan vara en rolig rysare nu, säger Stig Jarle Röste.

15 Titan Tabac (Wiktor Kylin-Blom) är pigg och glad. Jag körde honom i onsdags och då var han fin. Var för lätt fram senast och kunde inte gå för fullt över upploppet. Får jag ­pengar är jag glad och ju mer pengar jag får desto gladare blir jag, säger Dick Holm.

Rank och V75-procent

RANK ATG

8 Månprinsen A.M. 60

12 Odin Tabac 13

11 Lome Brage 4

5 Blås Undan 2

3 Storsjarmören 11

4 Alfie 4

10 Sjö Odin 2

13 Rino Dox 0

2 Tand Tuff 1

15 Titan Tabac 0

14 Art Kjarvald 0

7 Eldvin 2

9 Trippa Undan 0

1 Algot Ålj 0

6 Snygg 0

V75-5, Klass I, 1 640 m auto

1 Mellby Emeralds (Torbjörn Jansson) är det fräschören som är problemet med. Han tål inte så mycket. Men jag tycker att hästen har bra fart i sig. Idealiskt utgångsläge och står bra inne i loppet. Jag hoppas och tror på honom en del på lördag faktiskt. Han är bra i ordning. Jag har kört 1.20 här hemma och han verkar bra, säger Reijo Liljendahl.

2 Andreas Boy (Erik Lindegren) har vässat formen i enklare sällskap och allting har gått enligt plan. Jätteroligt nu med ett perfekt ­läge. Blir kul att mäta sig nu mot de andra V75-hästarna. Han är bra, känns jättefin och är van vid skor och brodd, säger Lena Norin.

3 Twinkle Kronos (Ulf Eriksson) föll med flaggan i topp senast. Gjorde ett bra lopp även om det blev lite soppatorsk till sist. Nu är läget optimalt. Dessutom fick några av de värre emot riktigt byngliga utgångslägen. Han är naturligt startsnabb och måste köra till lite. Jag är inte förvånad om han är med där framme, säger Magnus Träff.

4 Son of Triton (Erik Svensson) gör det ­vettigt hela tiden och är i fin form. Spåret är också bra men det är så klart tuffare nu på V75. Vi får se vad vi kan få med oss, säger Erik.

5 All Knight (Lars-Åke Söderholm) är det spets som gäller för. Det blir full laddning. Han är snabb från start och jag hoppas att vi kommer dit. Då ska han köras där. Med skor skiljer det inte så jättemycket. Broddar där­emot kan vara ett frågetecken. Går så pass mycket bättre i ledningen än i rygg. Det blir spännande att se, säger Lars-Åke.

6 Dust Collector (Mattias Djuse) är det fin form på. Ett skapligt läge i alla fall med spår sex. Kan öppna klart bättre från det än om han hade haft något annat. Så det är klart okej. Jag tycker att det ser rätt så spännande ut på lördag. Om vi kommer till vettigt från start kan det bli bra, säger Mattias.

7 Global Trader (Jorma Kontio) ­galopperade senast på väg till ledningen. Det var synd. Var för överförfriskad. Formen är det inget fel på. Känns fortsatt fin. Har aldrig gått på ­distansen. Det ska bli spännande. Men läget är besvärligt. Måste ha flax därifrån. Om det blir tempo ska det bli kul att se vad han kan göra sista 700, säger Henrik Larsson.

8 Titan Brodde (Per Lennartsson) verkar ­bara bra. Peppar, peppar. Jättefin i måndagsjobbet också. Läget är piss naturligtvis, men nu är det så. Han känns jättefin och vi tror på en bra chans i alla fall. Det är risk att han får göra jobbet den här gången också, men det pallar han. Räknas, säger Stefan Öhman.

9 Un Dernier Rire (Erik Adielsson) gjorde ett bra lopp senast och har toppform tycker jag. Det är ett smygläge nu och det går bra eftersom han behöver ha bra ryggresor. Så ­spåret passar honom perfekt. Jag tycker att han är en outsider, säger Ville Karhulahti.

10 Mellby Elegant (Nicklas Westerholm) var tidigt slagen senast men gav ändå aldrig upp. Det säger en hel del om hans skalle och vilja. Nu behövs det förstås lite hjälp med farten framme i täten om det ska gå vägen.

11 Jordan Lee G.L. (Ove A Lindqvist) är det toppform på men han behöver en ­smygare. Ska köras på chans, men allting kan ­hända tycker jag. Det är ett jämnt lopp. Blir helt ­positioner, och hur det blir kört, som avgör. Formen sitter där, säger Håkan Wallberg.

12 Corky Ramirez (Björn Goop) var bra senast mot en kanonhäst. Har ett hopplöst utgångs­läge. Så vi kan bara hoppas på tur och högt tempo, säger Jörgen Westholm.

Rank och V75-procent

RANK ATG

1 Mellby Emeralds 31

3 Twinkle Kronos 12

8 Titan Brodde 32

5 All Knight 1

9 Un Dernier Rire 3

10 Mellby Elegant 3

6 Dust Collector 7

7 Global Trader 5

12 Corky Ramirez 4

2 Andreas Boy 2

4 Son of Triton 0

11 Jordan Lee G.L. 0

V75-6, Treåriga ston, 2 140 m auto

1 Virunga (Erik Adielsson) var jättefin senast då hon kunde vinna efter ledning hela ­vägen. Det var en välförtjänt seger efter ­flera bra prestationer och det känns dessutom som att hon utvecklas stadigt. Här hoppas jag att vi kan hålla upp ledningen men även om vi skulle bomma får vi säkert en fin resa. Förhoppningar om att sluta långt framme. Ett givet streck, säger Svante Båth.

2 Tahiti Journey (Jorma Kontio) var fin ­senast. Satt fast med mycket krafter kvar. Jag tycker att hon känns fin i träningen efteråt också. Om det skulle stämma bra för henne under vägen är hon inte sämre än någon annan. Aktuell, säger Björn Röcklinger.

3 Drizzle C.C. (Pierre Nyström) är startsnabb och skulle kunna lura Virunga på ledningen. Men bör vara nöjd med en fin ryggresa.

4 Sunwapta Goj (Oskar J Andersson) gick bättre än väntat senast. Det utfallet var inte så självklart för oss. Inga som helst konstigheter efter det. Precis lika bra som innan. Hon är startsnabb. Det är inte så mycket att göra. Bara att köra framåt. Hoppas hon är med bland de fyra, säger Malin Karlsson.

5 Sheilah Laday (Peter G Norman) var ­lite seg i benen senast. Hade tränat på tufft i backen inför det och behövde helt enkelt loppet. Var lite missgynnad av att springa med framskor. Spåret är sådär i och med att hon är väldigt långsam ut. Kan vara risk för att vi hamnar bland de bakre hästarna. Bättre form nu. Kan ta en bra slant, säger Peter.

6 Digital Promise (Rikard N Skoglund) är egentligen lite för grön, precis som alla ­våra tre i loppet. Promise har både Uffe och ­Takter varit nöjda med. Senast pullade hon sig i galopp invändigt. Han hade mycket att ­köra med. Men det räcker inte ändå den här gången. Till nästa år på långa lopp. Hon är inte så tokig, säger Stefan Melander.

7 Alfa Mare (Kenneth Haugstad) kom ­efter mycket i somras när hon var förkyld och fick stå över ganska mycket. Har kommit jättebra på slutet men har normalt sett ingen chans den här gången mot de här hästarna. Dåligt läge också, säger Stefan Melander.

8 Digital Furcola (Per Lennartsson) är egentligen bäst i ordning av våra tre och ­kanske har den bästa hårdheten för dagen också. Men spåret är iskallt. Det gör att vi får ligga ganska lågt med alla tre. Vi har ofta ­höga nummer, säger Stefan Melander.

9 She Fixit (Ulf Eriksson) är ute på lite djupt vatten och jagar slantar. Med för att se och härdas. Lära sig lite. Har inte varit med så mycket än. På så sätt var det här smygläget perfekt, säger Stefan Arvidsson.

10 Romance Amok (Björn Goop) är en ­mycket fin häst som är mycket fint i ordning. Men hon har dåliga spår hela tiden. Fick ett bakspår igen. Visst har hon ett lopp i kroppen men man behöver lite tur och kusken ­måste köra bra också om man ska kunna runda ­alla. Hästen är så pass bra. Inte sämre än någon annan, säger Timo Nurmos.

11 Mattie (Daniel Wäjersten) är en häst som har gått bra på slutet. Spurtade jättebra senast på Solvalla från ett uruselt läge. Tror att han kommer hävda sig väl nästa år bland fyra­åringarna. Absolut. Har gått framåt ­ruskigt. Tror att hon kommer hävda sig här men ­dåligt spår igen, säger Markus Pihlström.

12 Poem in Motion (Torbjörn Jansson) av­slutade vasst i skymundan senast och visade att toppformen sitter. Hon är alltid vass när hon får smyga med och skulle det bli över­pace är hon inte ofarlig. Streckar man på tycker jag min ska med, säger Svante Båth.

Rank och V75-procent

RANK ATG

1 Virunga 36

10 Romance Amok 28

4 Sunwapta Goj 16

8 Digital Furcola 1

6 Digital Promise 2

3 Drizzle C.C. 4

2 Tahiti Journey 6

5 Sheilah Laday 3

12 Poem in Motion 2

11 Mattie 0

9 She Fixit 1

7 Alfa Mare 0

V75-7, Brons, 2 140 m auto

1 Jager Oaks (Per Lennartsson) kan inte ­hålla ledningen men är ändå hyfsat snabb. Är en luring om bara luckan kommer i tid.

2 Frisco Flame (Daniel Olsson) är rankad ­lite långt ner tycker jag. Klart att National Prince kan bli svår, men nu är det väder och vind som avgör mycket. Vi kör på normal ­balans. Han är snabb iväg. Väljer Daniel att trycka till får han ledningen. Men andra ut är också bra. Han är bra i ordning och i full form, säger Thomas Ackland i stallet.

3 Taffy (Ulf Eriksson) känns formen som om den är väldigt bra på. Presterar jämnt och bra. Fungerar på skor också. Det har han ­inte gjort förut. Jag skulle vilja se honom i ­ledningen ­hela vägen, säger Fredrik Wallin.

4 Island Life (Peter G Norman) var det ­yttre omständigheter för som gjorde att han förlorade senast. Det var inte många som vann från ledningen den dagen. Gjorde det ­ändå helt okej då. Känns okej i träningen för ­dagen och fick ett bra läge. Vi har ett bättre spår än National Prince och Araw Hoss. Så vi får se. Kommer prova framåt, säger Peter.

5 Scarpia (Nicklas Westerholm) verkar bra. Inget fel på formen. Men det är ett litet frågetecken för skor. Det måste jag säga. Jag vet inte hur han tar det. Har aldrig startat med skor för oss. Läget är verkligen bra. Han har en djävulsk spurt om det skulle vara så. Tycker verkligen han räknas på form och ­läge, säger Markus Lilius i Nicklas stall.

6 Tiger Williams (Torbjörn Jansson) gick hyggligt näst senast när jag körde i en final. Fick gå invändigt då och räckte inte riktigt. Har hamnat för långt ut nu och är knappast någon vinnarkandidat här, säger Tobbe.

7 Linda’s Girl (Erik Lindegren) är uppanmäld. Det är bara för att det är hemmabana. Då vill jag prova och se. Hon fick ett tråkigt spår också. Hon känns fantastiskt fin men jag tror Erik backar, säger Lena Norin.

8 National Prince (Erik Adielsson) radar upp segrarna. Formen är så bra den kan bli och det verkar även som att humör och psyke är helt på topp. Tyvärr har vi fått sämsta tänkbara läge. När motståndet är så pass tufft som det är då krävs det en del flyt. Vi ger ­inte upp på förhand men jag tycker bara att han är en av flera segerbud härifrån den här gången, säger Svante Båth.

9 Araw Hoss (Jorma Kontio) är också en fin häst. Var lite förkyld senast. Haft en liten paus nu men har tränat fint. Också ett ­dåligt läge. Men så är det. Alla mina hästar är fint i ordning. Nu kan vi bara hålla tummarna att det löser sig för dem. Måste man förstås ­göra med de spåren, säger Timo Nurmos.

10 Scampi (Ville Karhulahti) har bra form också. Han brukar gå bra varje vinter och det känns så nu också. Tyvärr fick han bakspår och han är lite sämre bakom hästar. På V75 hade han behövt framspår för att kunna blanda sig i. Han kan tjäna fina pengar i alla fall men är inte så segerhet, säger Ville.

11 Importedfrmdetroit (Björn Goop) hoppade bort segern senast. Det berodde på att han klev upp i en vagn 1 200 kvar och skar sig lite. Synd när det var så mycket pengar. Men trav är trav. Van vid dåliga lägen och är gynnad av att alla måste gå med skor. Gynnas av överpace, säger Markus Pihlström.

12 Carja (Jessika Sidbäck) är allt väl med men spåret är inget roligt. Vi trodde ­efter Mantorp att hon var på väg att tappa ­lite form, men hon levererade riktigt bra på Romme senast gången efter. Så vi kör på ett tag till. Med det här spåret ska det mycket till. Måste ligga lågt, säger Thomas Lönn.

Rank och V75-procent

RANK ATG

9 Araw Hoss 30

8 National Prince 23

4 Island Life 17

5 Scarpia 6

2 Frisco Flame 1

11 Importedfrmdetroit 8

1 Jager Oaks 11

3 Taffy 1

10 Scampi 2

7 Linda’s Girl 1

6 Tiger Williams 1

12 Carja 1

Martin Bergs tips:

Spetsstriden

V75-1: Från innerspåret blir Han Herred svår att passera. Även om M.T.Insider är snabb som få ur startblocken är startspåret inte till någon hjälp precis.

V75-2: Puketorps Julius uppvaktas omgående av B.B.S.Jhonny och Electrical Storm.

V75-3: Givetvis var Spitcam Jubb extremt nöjd med lottningen. Andra startsnabba -hästar, som Mind Your Face och Rocky Winner, har väldigt liten chans att ta sig förbi.

V75-4: Vi lär få se Storsjarmören i ledningen så länge den berömda lampan lyser.

V75-5: Det bör bli en tuff inledande strid mellan Mellby Emeralds och höst motiverade All Knight. Kanske kan också Twinkle Kronos mellan dem blanda sig i på något vis.

V75-6: Ska vara en bra chans för Virunga att hålla ut Drizzle C.C. och Sunwapta Goj

V75-7: Här finns många snabba från start. Men vem det blir som drar det längsta strået av Frisco Flame, Taffy, Island Life, Scarpia och National Prince är svårt att förutse.

Galoppvarning

V75-1: Både Valeur och Cupido Sisu har lite för enkelt för att använda fel gångart. Så se upp.

V75-2: Här måste man vara försiktig med -flera stycken. Varningar delas ut till B.B.S.Jhonny, Electrical Storm, Castleman och Tina Gel.

V75-3: Ingen större galopprisk föreligger, även om det händer emellanåt att fel gångart används.

V75-4: För Titan Tabac är risken högst, i alla fall enligt statistiken. Stallkompisarna Trippa Undan och Blås Undan hoppar ocksåalldeles för ofta för att kallas stabila. Även Rino Dox måste varnas.

V75-5: Det är alldeles för hög felprocent för Dust Collector. Inte alls att lita på. Man kanske också ska vara aningen försiktig med Jordan Lee G.L..

V75-6: I tre av de tio senaste loppen har Drizzle C.C. och Digital Promise använt sig av fel gångart. Lite oroande vad det gäller She Fixit är förstås att hon har galopperat i de två senaste.

V75-7: Fel igen senast för Importedfrmdetroit och det har faktiskt skett i tre av de tio senaste.

Tänk på att …

… utgångsläget kanske kan ställa till det för Månprinsen A.M. (V75-4). Blir som ett extra tillägg?

… om det blir vinterbana och krävs brodd har Sunwapta Goj (V75-6) aldrig startat med det.

… det saknas hästar för att fylla loppen i silverdivisionen just nu. Anledningen är troligtvis att det finns många fina lopp, med högre prissummor, i Frankrike för de bästa silverhästarna.

Spiken

Just nu lyser verkligen Månprinsen A.M. (V75-4) av toppform. Kommer från två starka insatser och den här distansen är bättre än senast. Visst kan spåret ställa till det, men i det slag han är för -dagen är chansen god hur som helst. Toppchans.

Luringen

En häst som man tar med på bara tre streck men som samtidigt bara har sex procent i strecklistan är givetvis passande under den här vinjetten. Scarpia (V75-7) har tänt till hos sin nya tränare och har en ruskig spurt att tillgå. Inte alls ofarlig.

Bästa spelet

Mellby Emeralds kommer vara inblandad i en tuff spetsstrid och sedan kommer Titan Brodde tvingas parkera i dödspositionen för att massera ledaren (vem det än är). Under tiden kan Twinkle Kronos (V75-5) koppla av och avvakta. Se upp!

Kuskligan

1) Örjan Kihlström, 38 segrar

2) Ulf Ohlsson, 25

3) Peter Untersteiner, 23

4) Björn Goop, 22

5) Johan Untersteiner, 22

15 december 2017 11:17

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.