”Jag har världens bästa skrällbud på V75”

69

Nybrinks analyser av V75-omgången – lopp för lopp

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75

Odin Tabac.

TRAV15 december 2017 10:45

Nuncio i deppigt avsked, Adrian Kolgjini fast i drogtest.

Och favoritparad på V86 i onsdags. Hit med ett rep.

Nej, nu överdrev jag igen, i-landsproblem.

Vet ni vad? Jag har världens bästa skrällbud till Gävle.

Veckan har faktiskt inneburit blandade känslor. Undrar om det inte var Nuncios lopp i onsdags som jag säckade ihop mest efter. Ska inte säga att det var tragiskt – men att se honom förvisad till ett lopp på Solvallas bakgård, där han inte ens kan slå ett gäng föredettingar, är beklämmande. Hur såg han ut egentligen? Stilen?

För mig var det en match för mycket. På något sätt har jag lurat mig själv att det fanns en chans, att vi skulle få se honom i Paris i januari. Att skicka dit honom nu är förstås oerhört taskigt och orättvist.

Man åker inte till världens tuffaste lopp med ett blått öga, rostiga pipor och knallpulver.

Adrian Kolgjini och kokainskandalen då? Vet inte, min dom är inte så hård. Jättetrist för honom, förstås, och inte så lyckat för travet när en av de största profilerna åker dit. Samtidigt är det konstigt att det inte händer oftare med tanke på hur det ser ut i världen. Det finns droger överallt numera. Jag skulle inte vilja vara ung igen. Öppna gränser, internet, det är easy access. Usch.

En jättechans

V75-1: Två hästar ser fantastiska ut här. Han Herred har jag följt ett tag och senast, i finalen av Breeders’ Crown mot de bästa fyraåringarna i landet, såg han rysligt fin ut som fastlåst. Om det bara stämmer är det jättechans. Lincoln Lawyer har hittat superformen i ny regi. Hemmatränaren Håkan Wallberg ska ha massor med beröm. Kolla på senaste loppet, det räcker.

V75-2: Kan jag få slippa tippa? Inte det. Okej, jag säger B.B.S. Jhonny eftersom hästen är bra, Adielsson kör och det är voltstart.

V75-3: Zenit Brick var tandlös senast, det måste sägas, men nu är det Goop igen och då tar han i bättre, anar jag. Men glöm inte Order to Fly som gynnas av distans och tempo. Hans skrällchans ökar nästan exponentiellt med farten i täten.

Och gamle Narold Vox måste med. Det här är hans favoritgren, vinter, kallt, brodd, 2 640 – det är bara uppförsbacken som saknas.

Snor åt sig 15-20 meter

V75-4: Månprinsen A.M. och Odin Tabac brukar mötas. Sedan Odin kom till Westholm och genomgick sin förvandling står det 3–2 till Månprinsen. De är ungefär lika bra. Månprinsen är 60-procentare, Odin Tabac 13.
När starten går tror jag Odin snor åt sig 15-20 meters försprång. Strulrisken för Månprinsen är stor. Jag spikar Odin Tabac.

V75-5: Titan Brodde är bra men inte spåret. Tredjespår till dödens eller sjätte ytter? Svag favorit. Mellby Emeralds försöker leda runt om och Twinkle Kronos är stark som en isbrytare och har läget.

V75-6: Virunga och Romance Amok, visst, men roliga skrällen är Digital Promise. Hon måste med. Vinsterna är starka insatser och senast såg hon ruskigt fin ut som fastlåst innan hon galopperade in på upploppet, av ren friskhet, i något slags panik av att inte luckan kom.

V75-7: Araw Hoss tävlar i bronsdivisionen. Han har kapacitet för gulddivisionen. Ni fattar att han vinner, eller hur?

Helgens tips

1. 9 Araw Hoss (Gävle, V75-7)

Tar sats mot gulddivisionen. Given spik.

2. 12 Odin Tabac (Gävle, V75-4)

Lika bra som Månprinsen A.M. Chansspikas.

3. 6 Digital Promise (Gävle, V75-6)

Ser enormt bra ut. Omgångens roligaste.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1, 3 (res 5, 7)

V75-2: Alla tolv hästarna (res 3, 10)

V75-3: 8, 10, 4, 1 (res 9, 3)

V75-4: 12 Odin Tabac (res 8, 11)

V75-5: 1, 3, 8, 6 (res 12, 10)

V75-6: 6, 10, 1, 2, 4 (res 12, 3)

V75-7: 9 Araw Hoss (res 4, 8)

1 920 rader/960 kronor

15 december 2017 10:45

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.