Expertens succé: Leder VM i V75

30

Sportbladet och Trav365 är stekheta på travtips.

Inför sista omgången av VM i V75 för journalister så leder Trav365:s Christoffer Wickman, 29.

– För att vara på den säkra sidan får jag sätta en ny sjua på lördag, säger han.

VM i V75 är inne på sluttampen. På lördag är det den sista etappen innan finalspelet lördagen 19 november, då en spelare ska koras som världens bäste V75-spelare.

Parallellt med den individuella tävlingen avgörs en annan prestigekamp, journalisternas VM. Och inför lördagens avslutande omgång ligger Aftonbladet och Trav365 i topp före bland annat V75-Guiden, Expressen, Travronden och fjolårets individuella VM-segrare, Magnus Strömsten, Vimmerby Tidning. Mannen bakom verket är Christoffer Wickman, 29, som satte alla sju rätt förra lördagen på sitt tips.

”Inte haft någon dipp”

– Jag tycker faktiskt inte att det gått så jättebra, trots att jag leder tävlingen. Jag har haft en del stolpe ut, och målfoto-förlusterna på spikarna Broadway Appolo (10%) och Coldtown (20%) har svidit. Om bägge dessa trillat in så hade jag varit mer nöjd än vad jag är. Samtidigt leder jag tävlingen och det är inte att förringa, och jag tror min jämnhet varit nyckeln, hittills. Jag har inte haft någon riktig dipp.

Hur har taktiken varit hittills?

– Jag har gått på det som jag trott på – oavsett hur hästarna har varit spelade. I början av tävlingen spelade jag nog dock lite för svårt, och de senaste omgångarna har jag spelat lite enklare. Det är ju trots allt bara 192 rader som gäller i tävlingen, och det finns inte så stort utrymme. Minst tre spikar i omgången brukar jag också försöka hålla mig till, för att kunna krydda på i ett par av V75-avdelningarna.

”Frågetecken för motståndet”

Utan att avslöja för mycket, men vad är det bästa liret på lördag?

– Det hinner hända mycket fram till spelstopp 16.20 på lördag, men 10 Snabba Cash (V75-1) bör vara en bra spik att inleda omgången med. Han har imponerat på slutet och de värsta motståndarna finns det frågetecken på, tänker då främst på formen hos 1 Cab Hornline och att 7 Victor A.U. ska tävla med bakskor. Sedan tror jag 9 Mellby Drake (V75-2) blir tuff att stå emot, bara inte 3 Stronghold får bestämma i spets.

Hur högt skulle du ranka en seger?

– Det är klart det skulle vara kul att slå de andra journalisterna på fingrarna, det är lite prestige sinsemellan. Men det är jämnt i toppen, och för säkerhetsskull så får jag sätta en ny sjua på lördag – för att vara på den säkra sidan.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att min dotter Wilma, snart fyra år, ska få vara frisk och må bra.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Expertens succé:
Leder VM i V75

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel– Båda mina räknas tidigt
Nästa artikelElevresursen som jagar nya storsegrar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.