Experterna om B.B.S. Sugarlight EXTRA V75 Bjerke 8 juni 2014

290

image-20

Den fula ankungen har blivit en av Norges bästa hästar.
Allt på bara några månader.
Men kommer B.B.S. Sugarlight att få segerdefilera även i miljonloppet Oslo Grand Prix på söndag?
Experterna tvivlar men tränaren själv är optimist.

V75 drar till Norge och Oslo på söndag där huvudnumret i omgången med Extra V75 förstås är Oslo Grand Prix.
1,5 miljoner kronor väntar vinnaren av grannlandets största lopp och ska man tro expertisen blir det någon av loppets franska eller svenska hästar som går ”till topps”.
Väldigt få tipsexperter tror att fenomenet B.B.S. Sugarlight har någon reell chans. Redaktionen för norska Trav og Galopp-Nytt tippar inte med hjärtat då de sänker landets nye travgunstling till en femteplats i rankingen och lämnar honom utanför systemförslaget i V75-6.
– Det är ohyggligt svårt att värdera B.B.S. Sugarlight i det här loppet. Det är en väldigt speciell händelse att en häst går från klass II till Oslo Grand Prix på bara några starter och även om hästen är mycket fin skulle vi bli klart överraskade om han går ”till topps”, säger Frode Gjesdal som är tipsansvarig på Trav og Galopp-Nytt.

Jättemycket norsk…
Fredrik Solberg är den lille amatören som efter 25 år av vardagsframgångar plötsligt fått en kanon i sin vård. B.B.S. Sugarlight är svenskfödd och körs av svenske Peter Untersteiner men räknas som norsk. Jättemycket som norsk.
Journalisten Frode Gjesdal berättar om uppståndelsen kring hästen inför loppet. Det kommer bussar till Oslo från Fredrikstad, nära den svenska gränsen, på söndag med supporters till hästen som skjutit som en raket upp i världseliten.
– Hästen är i färd med att bli en liten folkhjälte nere i Fredriksdal där det råder lite travfeber i en by där trav normalt är något för de speciellt intresserade. Så det blir spännande. Men vi tror att loppet står mellan Solvato, Raja Mirchi, Univers de Pan och Un Mec d’Heripre. Där bakom rankar vi B.B.S. Sugarlight.

”Ohyggligt svårt att veta”
Motståndet avskräcker i karriärens tuffaste uppgift för det norska stjärnskottet. Körspö är förbjudet i Norge och Frode Gjesdal menar att det kan vara ett minus då hästen tagit alla sina segrar med just körspö.
Lägg till att man tror att B.B.S. Sugarlight kommer att få rejält mothugg i starten.
– Det är många som vill ha ledningen. Juliano Rags är mycket startsnabb och utifrån varslas det om att de ska köra för täten med Mr. X.F. Royal. Men B.B.S. Sugarlight är startsnabb han också. Som sagt; ohyggligt svårt att veta hur han kommer att stå sig i den här konkurrensen, säger Frode Gjesdal.

Tränaren optimist
Komethästen från byn Fredrikstad hade sex raka segrar som doftade världsklass innan galoppen kom i bronsdivisionens final under elitloppslördagen.
Upphämtningen till andraplatsen var stark och B.B.S. Sugarlight höll på att vinna trots markförlusten från start.
34-årige amatörtränaren Fredrik Solstad tror fortsatt på sin häst inför söndagens stora travbatalj.
– Han har varit som vanligt jättefin efter loppet på Solvalla och det blir spännande att se hur långt han räcker mot de här hästarna. Han går barfota som vanligt, däremot ändrar vi från ett helstängt huvudlag som han hade på Solvalla och sätter på ett halvstängt. Med det rätta loppet och positionerna…ja, jag är optimist jag!
Solberg tror att hans häst tar ledningen när bilen lämnar. Om det sedan blir att köra i spets för Peter Untersteiner, om hästen får vara ifred eller om någon av favoriterna kommer upp och trycker…frågorna är många.
– Vi har ett drömläge med spår tre på söndag i alla fall. Kalasroligt! säger Fredrik Solstad.

Fotnot: TV-tider för söndagens Extra V75: 12.30-14.00, TV12 (Lunchtravet Direkt).
14.00-17.30, TV12 (V75 Direkt).

Mikael Wikner

 

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.