Eye Of A Tiger Ås var häftig att skåda

85

Eye Of A Tiger Ås var häftig att skåda

Eye Of A Tiger Ås var häftig att skåda i debuten på svensk mark. 
Day Or Night In vann på den snabbaste tiden i Sverige i år. 
Johan Untersteiners stjärnor imponerade i Grand Slam 75 på hemmabanan i Halmstad.

Eye of A Tiger Ås kom med fina framgångar från USA där han har tränats av Anette Lorentzon. Den snart trefaldige miljonären tog åtta segrar på 20 starter på andra sidan Atlanten och avslutade fjolårssäsongen genom att vinna finalen i New York Sire Stakes på Yonkers, vilken var värd drygt en miljon kronor. Han kom i träning till Johan Untersteiner i början av året och under söndagen var det dags för debut. Eye Of A Tiger Ås var storfavorit och gjorde ingen besviken. Han öppnade snabbt och stabilt till en tidig ledning och fick bestämma i ett lugnt tempo. Sedan var det spel mot ett mål och i en visslande avslutning sprintade Eye Of A Tiger Ås undan till en lätt seger med gott om krafter kvar. Vinnartiden blev 1.13,7 över distansen 2140 meter med bilstart. Nu väntar större uppgifter framöver för den här spännande hästen som är anmäld till Kungapokalen, Sprintermästaren och Svenskt Travderby.
– Det är alltid lite spänt i första starten men innerst inne kändes det bra för han är så fantastiskt förnuftig hästen. Han gör precis vad man begär av honom och är så tacksam, att jag var aldrig orolig. Det var skönt att börja året med ett lugnt lopp för det lär bli tuffare framöver. Han kändes jättefin och vann med tussarna kvar, sa Johan Untersteiner.
– Han är anmäld till Kungakannan, Sprintermästaren och Derbyt och han har så mycket pengar på sig att det är de loppen vi får sikta på. Jag hoppas och tror att han ska duga mot de bästa framöver.

Day Or Night In imponerade på 1.09,6
En som redan är en etablerad stjärna hos Johan Untersteiner är Day Or Night In som vann ett större lopp på Vincennes under Prix d’Amerique-dagen tidigare i år. Nu återkom han efter en träningsperiod på några månader och var i strålande författning. Han kunde förvisso inte försvara ledningen från innerspåret bakom bilen när Harry Haythrow susade förbi och drog upp ett hiskeligt högt tempo via 1.07 första halvvarvet. Men det löste sig perfekt och när Day Or Night In kom ut runt femhundra meter kvar kopplade han greppet direkt. Han försvann sedan ifrån till en överlägsen seger på 1.09,6 över distansen 1640 meter med bilstart. Det är den snabbaste segertiden i Sverige hittills i år.
– Det är jättefina förutsättningar i dag och han kändes bra hästen men var lite loj innan och jag försökte väcka upp honom i den andra provstarten men det räckte ändå inte till ledningen. Harry drog sedan undan i ett hårt tempo och min häst hade greppet redan femhundra kvar och vann väldigt enkelt, sa Johan Untersteiner.
– Grundtanken var egentligen att starta på Romme under påskdagen men nu blev det här istället. Vi har pratat lite om Jägersro om två veckor så får vi se om nästa start blir där eller någon annanstans. Han rådde inte på Bold Eagle och Readly Express i Frankrike men bakom där är han väldigt stark.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.