Inför V86 – Admir Zukanovic har putsat klart

106

Admir Zukanovic har putsat klart

– Han har tränat på hela vintern och jag tycker att han har blivit starkare. Åbytränaren Admir Zukanovic om Gizmo de Veluwe. Foto: Mikael WiknerFoto av Kanal 75

Admir Zukanovic har putsat klart

Åbytränaren Admir Zukanovic har putsat klart.
En skada satte stopp för Gizmo de Veluwe under fyraåringssäsongen i fjol.
Nio månader senare är hästen redo för comeback.
– Det går inte att göra mycket mer i träningen, utan den lilla pricken över i:et får komma med lopp i kroppen, säger Zukanovic inför onsdagens V86-start.

Gizmo de Veluwe (V86-7) inledde sin karriär med tre raka segrar. Årsdebuten förra året slutade även den med en fullträff och säsongen såg ut att bli lovande.
– Man såg att hästen var på väg att slå sig in i det bättre skiktet bland fyraåringarna. Han sprang 12-tider full väg och slog hästar som Masterglide – honom slog han två gånger från dödens – så han var på väg åt rätt håll, minns Admir Zukanovic.
Men istället för fortsatta tävlingar blev det otaliga besök hos veterinären.
– Han ådrog sig en hälta i somras som det tog tid att hitta orsaken till. Han var halt i trav men vi hittade inte något när vi gick igenom de sedvanliga undersökningarna som röntgen, bedövning och ultraljud, berättar Stall Dencos tränare och fortsätter:
– När vi hade gjort allt vi kunnat tänka oss, och allt man kan göra på en vanlig klinik, rekommenderade veterinären oss att boka tid på ett större djursjukhus. Så vi åkte till Köpenhamn. Där sprutade de in kontrastvätska för att göra en specialröntgen och då hittade de orsaken: han hade en spricka i nackkotan.

”Avslutar starkt”
Efter medicin och vila är den nu femårige hingsten på banan igen.
– Han har tränat på hela vintern och jag tycker att han har blivit starkare. Han är en stor häst, men han har blivit ännu grövre och fått mer muskler. Vi har tränat på rätt så hårt men vi får anta att han behöver lopp i kroppen, det ska bli spännande att se comebacken, säger Admir Zukanovic.
Vilka är förväntningarna?
– Att han gör ett bra lopp och avslutar starkt så att man ser att man haft rätt känsla efter träning och att han är på väg åt rätt håll.

Debut över sprint
På onsdag gör Gizmo de Veluwe sin första start på drygt nio månader. I comebacken blir det också debut över sprinterdistans, från ett tredjespår.
– Det är nog inte hans mest optimala distans, så han kanske tappar lite från start men det får han ta igen i slutet. Han kan säkert komma ner någonstans i andraspår och få en bra resa. Taktiken överlämnar jag till Stefan (Söderkvist) men skulle han mot förmodan nå ledning får han gärna köra där, resonerar Admir Zukanovic som kommer till Åbytravet med en väl förberedd häst.
– Han har tränat på utan anmärkning och har känts stark och rejäl i jobben. Det går inte att göra mycket mer i träningen utan den lilla pricken över i:et får komma med lopp i kroppen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEye Of A Tiger Ås var häftig att skåda
Nästa artikelFem tippar V75 till Solvalla 7 april 2018

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.