Fascinerande uppvisning!

181

fasc

Kulldrottningen sitter säkert. Fascination bjöd på uppvisning i finalen av KRAFFTs Elitserie. – Hon var underbar i dag, sade körande Johnny Takter.

75 000 kronor var andrapriset i tisdagskvällens stora treåringslopp på Jägersro. Om detta stred sju hästar där Vanity Dream drog längsta strået efter en vass spurt. I en helt annan division tävlade Fascination som med eftertryck visade varför hon varit kullens dominant så här långt. Johnny Takter körde till ledningen i första sväng och satt lugnt tillbakalutad då hans häst lämnade konkurrenterna redan halvvarvet från mål. – Hon var underbar i dag. Jag tror att hon har haft en liten downperiod, men nu var hon riktigt, riktigt fin, berättade Takter medan tränaren Lars I Nilsson avslöjade lite om den kommande matchningen. – Hennes huvudsakliga mål är i höst, Oaks och Breeders’ Crown. Vi skyndar lite långsamt och spar på starterna för att hålla modet och motivationen uppe. 150 000 kronor blev belöningen och segertiden 1.13,9/2 140 meter auto är bara fyra tiondelar från svenska rekordet.

Fjolårsvinnaren missar Åbergs? I sprinterloppet ”Åbergs Nästa!” ströks förhandsfavoriten Lavec Kronos på tävlingskvällen. Därmed är det osäkert om han får en möjlighet att försvara sin titel i Jägersros största lopp om två veckor. – Han var lite snorig så jag tog det säkra före det osäkra. Är han inte perfekt i slutet på veckan så avstår vi Åbergs, berättade Lutfi Kolgjiini. Om Chimall T.T. får en inbjudan dit är väl tveksamt, men Fredrik Perssons gunstling visade i alla fall att krigarhjärtat bultar lika hårt som alltid när han betvingade ledande Nick Nock från utsidan på 1.12,1/1 609 meter auto.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.