Favoriten är perfekt matchad!

31

lördagsloppet

Tränaren har länge siktat på lördagens V75-lopp.
Tillägg vid 100 001 kronor.
Flirt Fortuna har tjänat 97 500 kronor.
– En motiverad favorit, säger Åbytränaren Admir Zukanovic.

För 14 dagar sedan kunde Admir Zukanovic räkna in karriärens första miljonseger.
E3-segern för treårige Donatella Sisu är förstås en milstolpe för en travtränare med höga mål.
– Det kändes skönt att få den första miljonsegern överstökad, om man säger så. Alltså, det betyder man har ett hum vad man håller på med, att man kan ta fram en sådan här häst med sitt eget kunnande som man jobbat fram hos olika tränare. Att sen stå där med en årsgångshäst som man tagit fram själv, det betyder mycket. Kanske att man kan bli erkänd i framtiden som en duktig tränare, säger 31-åringen.
Du var väldigt glad och känslosam efter segern. Har du hämtat dig?
– Jo, det har jag väl, men det är klart man sneglar på resultatlistan ibland. Och flaggan, som alla E3-finalister får, hänger på stallväggen och kransen, det händer att man tittar och sedan går man och småler.

Motiverad V75-favorit
Admir Zukanovic är tränare för hårdsatsande Stall Dencos hästar och han har i dag 46 hästar på träningslistan i stallen på Rammsjöhall gård i Fjärås, söder om Kungsbacka.
Vad betyder en sådan framgång som E3-segern för stallet?
– Jätte, jättemycket… ägarna har satsat så mycket, inte bara ekonomiskt, utan även med sitt intresse. Det betyder jättemycket, det ger nytt liv till allting, mer motivation till alla.
På lördagen selar Admir Zukanovic och Stall Denco ut en häst inom V75-spelet och Flirt Fortuna ser ut att bli favorit i V75-2.
– Det tycker jag är motiverat, med tanke på hans resultatrad och han segertid senast, säger Admir Zukanovic.
Fyraårige Flirt Fortuna debuterade 31 maj och gör nu V75-debut redan i sjunde starten.
– Det går fort för vissa… Han var egentligen startklar redan som treåring men så kom nån sårskada och lite annat som satte käppar i hjulet. Men i det stora hela har det gått ganska smärtfritt och han har kunnat tränas hela tiden.
Vad kan du berätta om hästen?
– För det första är det en fin häst att se på. Han har en skön utstrålning, ett litet klumpigt huvud men fin utstrålning. Det är en häst man lägger märke till både på banan och på stallgången. Det är en häst som tycker det är kul att både tävla och träna.

Perfekt inmatchad
I senaste starten vann Flirt Fortuna ett lärlingslopp på just Jägersro.
– Jag har siktat på det här Lördagsloppet och letade därför en lite enklare uppgift med max 20 000 kronor i förstapris senast. Han var dessutom uppanmäld och eftersom det även var spårtrappa visste jag att han skulle starta på spår 1. Jag sa till kusken att ta rygg ledaren och blir det lucka så blir det – och luckan kom även om kusken blev lite väl ivrig, det kostade en avstängning.
Flirt Fortuna har vunnit fyra av sex lopp i karriären och hittills tjänat 97 500 kronor. I Lördagsloppet är tilläggsgränsen 100 001 kronor.
– Jag ville verkligen matcha in honom till detta loppet och det lyckades.
Vad säger du om loppet då, taktiska funderingar?
– Jag tycker att jag har en bra häst och en bra kusk och ett spår som hästen klarar av. Han har spetsat från snäva spår tidigare på Jägersro. Jag hoppas att Örjan provar mot ledningen, sedan får vi se om han får köra där. Hästen vunnit två lopp bakifrån och två från ledningen, han kan både öppna och avsluta.
Gör du några ändringar?
– Nej, jag tycker att han funkar som vi haft det nu och han har inte bottnad på det. Vi behåller skorna på, kör i vanlig vagn och med tussar i öronen tills det blir tuffare.
Hur kommer det sig att du sätter upp glödhete Örjan Kihlström?
– Ja, han är riktigt het… Nej, Stefan Söderkvist är avstängt och då ville jag hitta bästa tänkbara substitut.

Föregående artikelInne på karriärens upplopp
Nästa artikelÄndringarna ska hjälpa stjärnan

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.