Inne på karriärens upplopp

27

nahar

2013 års elitloppsvinnare Nahar är inne på karriärens upplopp.
Storloppet Maple Leaf Trot i Toronto i Kanada hägrar för elvaåringen som just nu står på en gård norr om New York inför hästens största äventyr hittills i karriären.

Just resandet har varit en känslig punkt för Nahar som ibland presterat ojämnt när han rest lite längre.
Det är oftast vid resor i Sverige och övriga Norden den gamle elitloppsvinnaren känt sig obekväm. Tävlandet och boende under längre perioder i exempelvis Frankrike har varit en annan sak.
Onsdag morgon lyfte Nahar från en flygplats i Holland för destination New York, dit han anlände under torsdagsdygnet tillsammans med sin skötare Isabella Bergh.
– Efter karantänstall i 48 timmar strax norr om New York bär det av till Kanada där han ska stå på en gård nära banan han ska tävla på. Det blir vanliga dagar – bara det att han är i ett annat land. Nahar är bra att resa med om han får lite tid på sig. Får han bara acklimatisera sig lite brukar det som regel gå bra, säger Preben Sövik i stall Robert Bergh.

Bröderna Sedin på plats
Uppgiften i Kanada blir Maple Leaf Trot över 1609 meter på travbanan Mohawk utanför Toronto. Närmare tre miljoner kronor vankas till vinnaren av finalen.
Maple Leaf Trot avgörs med försök lördagen 10 september och en final lördagen efter.
Robert Bergh kommer att vara på plats för att köra.
– Det är hockey samtidigt i Toronto och bröderna Sedin som äger Nahar kommer att vara på plats. Alla hoppas så klart på att han kvalar in till finalen den sjuttonde. Vi har inte startat Nahar så mycket den här sommaren just med tanke på att han ska vara med i det här loppet, säger Preben Sövik.
Maple Leaf Trot avgörs i samband med hockeyns World Cup i Kanada. Turneringen börjar lördag 17 september med nedsläpp i Air Canada Centre i Toronto.
Nahar har segrat i 39 av 126 starter i karriären och sprungit in 12,5 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.