Fel i datorn till målkameran

93

fel i datorn till målkameran

Day or Night In travade tiden 1.09,6 vid seger i Halmstad i april.
Tränaren och kusken Johan Untersteiner kände på sig att det där inte stämde.
Att tiden var ”för bra” visar sig nu när man hittat ett fel i datorn till målkameran.

Day Or Night In är tillbaka i segertagen och vann på söndagen Kalmarsundspokalen i Kalmar V75 för sin tränare Johan Untersteiner.
Sedan början av april ståtar hästen med rekordet 1.09,6 över 2140 meter. En tid som nu kommer att korrigeras.
Vid tävlingarna på Halmstadtravet 2 april travade Johan Untersteiners Day or Night In en tid vid seger som Johan Untersteiner ifrågasatte efter loppet.
– Jag vet att den är fel. Det är något med målkameran. Något glappar så att den i vid vissa enstaka tillfällen tappar en hel sekund, sa Johan Untersteiner till tidningen Travronden i våras.
En utredning tillsattes som nu kommit fram till att det inte handlade om en korrekt segertid. Day or Night Ins rekord 1.09,6 kommer att justeras uppåt.
Halmstadtravet förklarade missen på travförbundets hemsida (travsport.se) på måndagen.
”Många erfarna röster höjdes att den korrigerade tiden inte var rätt. Detta ledde till att Halmstadtravet initierade en utredning för att reda ut alla eventuella frågetecken”, skrivs i artikeln som undertecknats av Halmstadtravets sportchef Jan-Olof Molin och Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

”En felkonfiguration”
Lasse Lindström – grundare av företaget LinSon – var den som höll i undersökningen.
– Vi fick i uppdrag att utreda. Det visade sig så småningom att det fanns en differens mellan totaltiden från målkameran och det elektroniska tidtagningssystemet på cirka en sekund. Efter diverse felsökning och tester återstod bara själva datorn som styr målkameran som felkälla. Vi upptäckte att det förelåg en felkonfiguration av hur startpulsen detekteras av målkamerasystemet. Efter att det rättats till har inga avvikelser förekommit och vi anser därför problemet som avhjälpt, säger Lasse Lindström i artikeln.
Banrekorden på Halmstad är kontrollerade sedan 1/7 2016 och årets samtliga lopp är genomlysta.
– Brytpunkten kom den 8 maj, sedan dess har det körts 60 lopp utan avvikelser så vi känner oss trygga inför Sprintermästaren, säger Jan-Olof Molin.

”Inga avvikelser”
Efter utredningen i Halmstad fick LinSon i uppdrag av Svensk Travsport att kontrollera landets samtliga målkameror.
– Vi har hunnit kontrollera ungefär hälften av landets målkameror och vi har inte hittat några avvikelser i skrivande stund. Arbetet fortskrider och vi prioriterar de banor som arrangerar V75, säger Lasse Lindström.
De tider som upptäcks med fel kommer att korrigeras så att hästarna får korrekta tider.
– Vi skall helt enkelt rätta till det som är fel men det kommer att ta lite tid och det viktigaste för oss nu är att säkerställa att tekniken fungerar på samtliga svenska travbanor, säger Petter Johansson, Sportchef Svensk Travsport i måndagens artikel på travsport.se.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.