Femstjärniga intryck på båda spikarna …

84

Intrycken på spikarna senast var femstjärniga.

Bruno Bagheera tar spets och vinner igen.

Och det går inte att fälla ­obesegrade Coin Perdu som tar hem E3-finalen.

Det är ruskigt fin travsport på Bergsåker den här lördagen och det är även dags för årets första storlopp för treåringarna. Stor favorit bland hingstarna i E3-finalen är Coin Perdu och det spekuleras i vad han får för löpning och att Calle Crown ska svara ledningen.

Jag tror inte att det spelar någon roll. Gå in i lopparkivet och titta på de senaste starterna om ni inte har gjort det. Eller ja, titta i och för sig på alla starter han gjort.

Men så som det här superlöftet såg ut senast och gången innan, så ska en häst se ut vid målgången. Intrycket har varit bländande. Jag hörde även hur lyrisk Erik Adielsson lät efter segrarna, framförallt näst senast då han tyckte att ­hästen kändes underbart fin.

Då provade man Coin Perdu barfota runt om och i jänkarvagn för första gången vilket slog väl ut. Nu har tränaren Svante Båth bestämt att det även blir barfota och jänkarvagn i finalen och jag tror att Coin Perdu bara vinner igen.

Visst, det är tufft att säga så i en storloppsfinal, men intrycket på hästen kan inte bli bättre och han vinner med krafter kvar varje gång. Given spik för mig.

Krafter kvar

Om vi ändå är inne på intryck så ber jag även den som inte har sett Bruno Bagheeras senaste lopp gå in i lopparkivet och ta en titt. Han såg smällfin ut när han vann åkandes från dödens med krafter kvar.

Precis så där ska också en häst se ut vid målgången och det ­in­trycket tar jag med mig här.

På förhand ser det ut att bli en duell mellan Bruno Bagheera och Gianluca Boko, som också var kanon­fin vid V75-segern senast. Men Bagheera är snabb ut och ­sida vid sida räknar jag med att han håller ut värsta konkurrenten på förhand och sedan är det slut.

Jag pratade med Roger Walmann i veckan om Dibaba som är obesegrad efter fyra starter. Det hörs på Walmann att det här toppstammade stoet är något alldeles extra. Han hävdar att hon har potential till att bli lika bra som hans bästa ston som han har tränat.

Dibaba är klar favorit i E3-finalen för ston och  hon har säkert en jättebra chans att vinna. Men jag måste bara ha med Jerry Riordans båda damer, Vanquish Kronos och Vamp Kronos. Båda två har gjort så strålande intryck på slutet och det ska bli mycket intressant att se dem i matchen mot Dibaba. Jerry Riordan firar stora framgångar och vet hur man ställer i ordning till stora lopp. Christoffer Eriksson, som kör Vanquish Kronos, är numera van vid att vinna storlopp.

Volstead eller On Track Piraten i V75-inledningen? Den av dessa två som tar spets har förstås toppchans att vinna. Innerspåret bakom bilen på Bergsåker är bättre än på många andra banor i det hänseendet att en startsnabb häst håller ledningen därifrån. Gör Volstead det blir han svårslagen.

Jag streckar båda men måste bara ha med In Vain Sund som har gjort sådana topplopp på slutet utan att få vinna och verkligen står på tur för en seger.

Lite streckad

Etosha Boko i V75-2 är lite streckad i skrivande stund. Pass upp för honom som har kanonform och är bättre än någonsin enligt tränare Djuse. Har nu bästa spåret på länge och är blixtrande startsnabb. Är kanske vassast på speed som senast då han avslutade sylvasst och vann med sparat.

Kan Officer C.D. ta revansch på Whitehouse Express från senast? Jag är lite inne på det. Om nu Ulf Eriksson väntar med att rycka det norska huvudlaget som Bergh tyckte att han gjorde för tidigt senast vilket Officer CD. svarade våldsamt bra på. Och vilken knallform som stallkamraten Balfour verkar ha då! Given trots läget.

Västerbo Exact eller Moni to Spare i V75-7? Jag säger glöm inte Linus Boy. Har gjort två mycket tappra lopp på slutet och är värd en seger nu.

Favorit senast. Nu bortglömd.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 2, 1, 5 (8, 3)

V75-2: 1, 2, 5, 4, 9, 3, 6, 8 (10, 7)

V75-3: 3, 2, 4 (5, 9)

V75-4: 4 Bruno Bagheera (5, 8))

V75-5: 1, 11, 3, 7, 6, 12, 8 (4, 10)

V75-6: 3 Coin Perdu (2, 7)

V75-7: 10, 6, 2, 3 (9, 7)

2 016 rader/1 008 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet