Fin comeback för Corky

26

image

En sexfaldig miljonär gjorde comeback under lunchtravet på Umåker på torsdagen.
Örjan Kihlström tog flyget till Umeå och levererade tillsammans med USA-födde Corky.
– Även om man inte kan dra för stora växlar på det här så var det en bra comeback.

Som treåring tävlade Corky framgångsrikt i USA för Jimmy Takter och det var efter segern i Fyraåringseliten på Solvalla i fjol som hästen bytte ägare.
Stig H Johansson blev ny tränare till hästen men eftersom resultaten inte blev de förväntade fick hästen byta adress igen.
Corky skulle få ett riktigt miljöombyte och hamnade i höstas hos amatören Mikael Melefors på Umåker som är bekant med ägargänget.
På torsdagen var det dags för comeback i ett lunchlopp på Umåker. Corky tävlade mot sig själv och förutom ringrosten fanns broddar i skorna, hårt underlag och premiär med voltstart på minussidan.
En uppgift femåringen klarade galant.

”En spännande häst”
Toppkusken Örjan Kihlström lät femåringen trampa igång lite försiktigt från fjärdespåret de första 50 meterna innan det bar av mot ledningen.
– Det är en klok och förnuftig häst det här och han redde ju ut det väldigt fint. Han var väldigt pigg i benen trots att det var voltstart och sedan fick vi ju bestämma som vi ville. Det var en bra comeback och det är bara att hoppas att han tar loppet på rätt sätt. Ägarna frågade mig om jag ville köra och eftersom det är en spännande häst tyckte jag att det var kul att prova, sa Örjan Kihlström som flugit upp enkom till Umeå för loppet.
Corky segrade på 1.15,6 över 1 640 meter.
Travamatören Mikael Melefors kan nu börja se sig om efter fler uppbyggliga lopp med sitt nyförvärv.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.