Favoritstatistik inför V75 Mantorp

29

image-16

Veijo Heiskanens Roses Glory ser ut att bli V75-omgångens mest spelade häst.
Är det en vettig spik eller inte?
Bilda din egen uppfattning med statistik.

Roses Glory startar i V75-2, ett stolopp med spårtrappa. Hon har 385 900 kronor på sig och möter bland annat en sådan som Joy Ribb med 619 700 kronor intjänat från samma start.
Veijo Heiskanens fyraåring är den häst i loppet med bäst segerprocent, 44. Det finns två konkurrenter som inte har en speciellt mycket sämre siffra. Startar Caddie Jasmina tio gånger vinner hon fyra av de loppen, medans Morgana Bi har vunnit i sju av livets 18 starter.
Veijo Heiskanen vann sitt senaste V75-lopp som kusk på Solvalla den 19 augusti. Sedan dess har han hunnit med att köra nio rikstotolopp, utan framgång.
Roses Glory har gjort två starter i nya regin och än är hästen obesegrad för Heiskanen. Hon har besökt Mantorp för att tävla tidigare. Ena gången vann hon från ledningen, medans hon aldrig kom in i matchen från sjätte ytter andra gången. Från ledningen biter hästen ifrån sig extra bra. Sex av hennes åtta segrar har nämligen tagits från tätpositionen.
Det här med skotvång på svenska banor under vintern verkar inte bekomma Roses Glory. Med skor har hästen aldrig slutat sämre än trea, felfri.
På sina hittills 18 starter har hästen tagit till fel gångart i fyra lopp. Två gånger har det slutat med diskvalifikation.
Statistik i all ära, men nog är det minst lika viktigt vad tränaren själv har för feeling inför loppet.
Roses Glory är min bästa segerchans på V75, säger Veijo Heiskanen kort och gott.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.