Springer om alla i Gulddivisionen?

138

image-15

En seger i år och en i fjol.
Björn Goop har suttit bakom tioårige Spring Erom båda gångerna.
– Björn har samma känsla för hästen som jag har – ett bra ekipage, säger Dan Widegren inför lördagens start i gulddivisionen på Mantorptravet.

En välmeriterad herre med 5,3 miljoner kronor intjänat kan norpa åt ännu en seger i högsta klassen på V75 på lördagen. Spring Erom var ett tag en av landets bästa travare i Halmstadtränaren Håkan Olofsson regi.
När Olofsson tackade för sig och tog ut pension gick turen över till Dan Widegren på samma bana.
– Vi fick honom i början av det här året och det var faktiskt Håkan som rekommenderade ägarna att hästen skulle komma till oss och just det tycker vi var extra roligt i allt det här, säger Widegren.
Spring Erom ådrog sig en skada i en kota sommaren 2013 och var borta från tävlingsbanorna i tio månader.
Hästen är fit for fight igen men dras med dåliga blodvärden av och till. Men det största problemet har varit att ”ungdomarna” som kommit underifrån blivit allt svårare att rå på för tioåringen.

Svenskt rekord i maj
I våras visade Spring Erom lite av sitt gamla kunnande i ett lopp hemma i Halmstad. Björn Goop satt i sulkyn då tioåringen noterade nya svenska rekordet 1.12,9 över 2 700 meter med voltstart.
V75 inleds med gulddivisionen på lördag och tränaren Dan Widegren tycker att hans häst duger gott i Östgötaloppet.
– De här loppen är ju lite lättare på vintern och formen är i kommande. Han spurtade storstilat efter positionsstrul på Åby senast som fyra och jag har ju en kusk som vet ”vilket håll man kör åt” om man säger så. Goop kan hästen också och har känsla hur han ska köras numera när han blivit lite äldre, säger Dan Widegren.

Rikast i Halmstad
Widegren har sin gård bara några kilometer från travbanan. Spring Erom är med sina 5,3 miljoner kronor fortfarande Halmstads rikaste häst. Han tränas bara lättare mellan loppen och går aldrig snabbare intervaller än 1.30. Tränaren berättar att den tioårige hingsten håller igång rätt bra på egen hand på sin lediga tid.
– Det är en fantastiskt trevlig häst. Han är extremt hingstig men inte dum på något sätt. Det ser bara lite komiskt ut ibland när han står och skriker på sig själv med benen i kors.

Jagar fåglar om dagarna
Spring Erom håller igång med fågeljakt.
– Han har en jädra rolig egenhet med att springa och jaga kajor i hagen. Sätter sig en kaja mitt i hagen då jävlar…han jagar ut dom! Han verkar tycka det där är roligt och kan hålla på hela dagar med det där, säger Dan Widegren.
2640 meter på lördag borde passa din starka häst.
– Han har han inga problem med distansen i alla fall. Optimalt är ändå 2140 meter, stenhårt tempo och en bra resa numera. De här långloppen, där det bara kan det bli körning första halvvarvet och sista halvvarvet, gynnar inte honom riktigt. Men det är ändå bra förutsättningar på lördag och lite optimistiska måste vi vara. Med rätt lopp har han alltid en vass avslutning.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.