Fina hyllningen – efter världsrekordet

62

Björn Goop vann Harper Hanovers lopp med Sauveur – på nytt världsrekord.

Då hyllade stjärnan den förre tränaren.

– Jag vill även tacka Åke Lindblom som gjort grovjobbet med den här, sa han i vinnarcirkeln.

Stayerloppet Harper Hanovers lopp gick till Björn Goop och Sauveur – på nytt världsrekord.

I vinnarcirkeln efter loppet passade Björn Goop på att hylla stjärnhästens tidigare tränare Åke Lindblom.

Sauveur lämnade Örebrotränaren Åke Lindblom under uppmärksammade former i fjol.

– Jag vill även passa på att tacka Åke Lindblom som gjort grovjobbet med den här, han har del i det här också, sa Björn Goop i vinnarcirkeln efter loppet.

”Det här var han värd”

Sauveur slutade tvåa i Harper Hanovers lopp i fjol, då i regi Åke Lindblom, bakom franske Bird Parker – men fick nu alltså revansch.

– Det är en fantastisk häst och det här var han värd. Han har känts bra inför det här loppet, han har tränat bra och kändes laddad och fokuserad. Jag tycker att han känts fin hela vintern, och det känns som han stigit i form hela tiden, sa Björn Goop i vinnarcirkeln om Sauveur, en häst han fick i träning sedan Sauveur under en jättekort period befann sig hos den dopningavstängde Fabrice Souloy i slutet på fjolåret.

Sauveur galopperade kort efter start efter att han blivit lite väl laddad av dubbla omstarter, och det gjorde att han tappade position. Men under slutrundan blev han fint framdragen i spåren av Adrian Kolgjini och El Mago Pellini, och över upploppet var det aldrig något snack.

– Vi satt pyrt på och jag var tvungen att göra något 1 500 meter från mål, sedan hade vi lite tur och det löste sig bra. Han kändes jättebra hästen och var fantastisk fin i dag.

I fjol vann franske Bird Parker Harper Hanovers lopp på segertiden 1.12,1 som då var världsrekord, den tiden putsade alltså Sauveur med en hundradel
Förstapriset i loppet var 500 000 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet