Finns delade meningar. Vad tror ni?

16

nordstrom

Per Nordström gör resan Skurup-Solvalla med två V86-hästar.
130 mil tur och retur.
– Äh, jag är norrlänning. Det där är ett stenkast, säger Jägersrotränaren som tror på god chans med en av sina styrningar.

Läser man det officiella Solvallaprogramet så är både Ciceron Silas (V86-5) och Denim Boko (V86-7) rankade ganska långt ner i respektive lopp. Den sistnämnda rankas till och med sist av tolv hästar.
Detta trots att hon står bra inne i loppet (har tjänat drygt 1,5 miljonerkronor och loppet är stängt vid 1,68 miljoner) och är ute över favoritdistans. Senast Denim Boko startade över sprinterdistans travade hon nytt rekord, 1.10,7. Det var på V75 i silverdivisionen 4 juli.
– Hon hade jättefin form hela våren men sedan kommer alltid en svacka på sommaren. Jag vet egentligen inte varför och kan inte sätta fingret på det. Kanske har det med brunst att göra? Nu är hon i alla fall fri från bruns och jag tror hon får en fin höst, säger Per Nordström.
För en dryg månad sedan kvalade Denim Boko i monté, trav under sadel.
– Vi hade faktiskt tanken på ett montélopp för femåringar nu på Solvalla under kriteriehelgen. Men jag var bara så där imponerad i kvalet och när det istället fanns ett passande sprinterlopp i trav så anmälde vi dit istället.
Vad har du för tankar om loppet?
– Hon har tränat bra och känns pigg och fin, men det är mycket troligt att hon behöver lopp i kroppen. Hon kommer att gå med skor bak den här gången, jag tror hon behöver det på banan efter STCC-racingen på Solvalla.

”Räknar med god chans”
Om Per Nordström ligger lågt med Denim Boko så låter han betydligt mer segersugen med Ciceron Silas som rankas i mitten av fältet i banprogrammets tips.
– Spår 8 är inte det roligaste spåret. Men han är kvick från början om jag vill, även om loppet knappast avgörs från start. Han var bra på V75 senast och jag räknar med god chans.
– Han gjort det mest rätt på slutet. Han klarade inte spår 2 i volten senast då han blev för ivrig, ändå var han med dem i mål efter att ha tappat 60-70 meter på galopp.
Gör du några viktiga ändringar till den här starten?
– Ja, jänkarvagnen är tillbaka som han hade när han vann på Åbergs-kvällen.
Är tanken att ladda från start?
– Han kan springa och han kan absolut vara med och köra om ledningen, men vi får se. Jag vill inte låsa mig till någon taktik.
Per Nordström har för dagen 23 hästar på sin träningslista och 17 av dem är tre år eller yngre.
– Jag har en utpräglad tanke att vara unghästtränare. Jag gillar att leta rätt på och träna upp fina unghästar.
Då kommer du att gästa Kriterieauktionen i veckan?
– Ja, jag kommer att vara på plats varje dag och stannar i Stockholm hela veckan ut. Dels är det fina hästar att titta på och sedan så träffar man mycket trevligt folk, uppfödare, andra tränare med flera.

Auktionsfynd
Planerar du några köp?
– Jag har väl ingen kund så där, men man vet aldrig. Jag äger ju även hästar själv. Men det är en auktion där folk måste sälja och det går att fynda i rätt prisklass.
Har du gjort något riktigt fynd genom åren?
– Jag har faktiskt handlat mest utanför auktionerna. Men ett fynd är förstås Refined Box som kostade 25 000 kronor och sedan sprang in närmare 1,5 miljon.
En annan häst som Per Nordström också varit med och format är Nimbus C.D. som för dagen gör succé hos Stefan Hultman.
– Jag känner bara glädje med framgångarna. Hästen håller vad jag lovade och bedyrade när jag sålde. Det är bra för alla, säger Per Nordström.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.