Hur går det för Erik och Piraten tror ni?

45

erik vm

Erik Adielsson åker till New York i oktober för att köra On Track Piraten i VM-loppet International Trot.
Ulf Ohlsson, Johan Untersteiner och Johnny Takter är andra svenska kuskar som anlitas i loppet med fyra miljoner kronor till vinnaren.

Nio av tio hästar är nu inbjudna och klara för International Trot på Yonkers Raceway lördagen 10 oktober.
Arrangörerna suger lite på den sista inbjudan till loppet som återigen seglar upp som ett av de största travloppen i världen. 500 000 dollar, eller drygt fyra miljoner kronor, väntar på segrande häst.
– Det är en häftig grej helt enkelt med VM igen och som kusk vill man alltid vara med i de största loppen. Det är många stora lopp i Sverige den helgen med SM på Åby – men det här kändes så pass unikt att jag inte kunde säga nej när jag fick frågan, säger Erik Adielsson.
Adielssons häst i loppet blir Rättviktränaren Hans R Strömbergs On Track Piraten. Ulf Ohlsson har tackat jag till att köra norske Papagayo E., Sedan tidigare är det klart att Johan Untersteiner ska köra norsktränade B.B.S.Sugarlight och att Johnny Takter sitter upp bakom Creatine.

”Tarzan” vann 1995
Något uttalat världsmästerskap i trav har inte hållits på många år. VM-loppet kördes 1959 till 1988 på Roosevelt Raceway och sedan tog Yonkers Raceway över värdskapet för International Trot.
Senaste upplagan kördes 1995 då Stefan ”Tarzan” Melander vann med His Majesty och sedan dess har loppet alltså legat nere.
VM-fältet kommer att släppas iväg med startbil över 2 011 meter.
– On Track Piraten är bra och ganska allround. Det väldigt många europeiska hästar med som visat sig klara två kilometer meter bra Annars ger medeldistansen honom en bra fördel gentemot några av de andra hästarna, säger Erik Adielsson.

Klara för VM-loppet:
B.B.S. Sugarlight (Norge)
Bee A Magician (Kanada)
Creatine (USA)
Oasis Bi (Sverige)
On Track Piraten (Sverige)
Papagayo E. (Norge)
Rod Stewart (Italien)
Seabiscuit (Finland)
Timoko (Frankrike)

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.