Tror ni Redén är nervös på Lördag?

18

redén härlig bild

Hon kommer från två världsrekord i augusti tillsammans med Örjan Kihlström.
På lördag startar Delicious U.S. i V75 hemma på Solvalla med ”husse” Daniel Redén i vagnen.
Tränaren som sagt att han blir nervös av att köra sin favorithäst.
– Ah, det där lägger jag inte så stor vikt vid nu. Det ska bara bli kul att hon och jag får en liten upplevelse tillsammans igen.

Augusti blev en sagolik månad för travtränaren Daniel Redén
Först och främst blev han pappa för första gången, till en dotter. På det yrkesmässiga planet fick han vara med om världsrekord i två starter efter varandra, signerade sin stora favorithäst Delicious U.S.
Det började i Bollnäs där amerikanskan blev klotets snabbaste sto på tusenmetersbana vid seger på 1.08,6. I Sundsvall Open Trot två veckor senare segrade hon på tiden 1.10,0. En tangering av det absoluta världsrekordet över medeldistans och ett världsrekord för ston över distansen på tusenmetersbana.
I fjol var hon orutinerad och bara fem år men lyckades ändå slå till med en tredjeplats i Elitloppet på Solvalla. Daniel Redén körde henne själv den gången men i de fem senaste starterna har Örjan Kihlström fått sköta kuskbiten.
– Det är klart att Örjan hade fått fortsätta ihop med Delicious, om han varit hemma. Nu är han i Italien och kör och det är som det är. Egentligen lägger jag inte så stor vikt vid det där jag sagt om att köra henne – det ska bara bli kul att hon och jag får en liten upplevelse tillsammans igen. Jag var trots allt trea i Elitloppet med märrn och körde nio blankt då, säger Daniel Redén med ett skratt.

”Världens bästa för mig”
Delicious U.S. är verkligen ”flygande” då hon lägger ner sig i banan. Ett fartmonster med en stor vilja att vara först. Så har hon också blivit tränarens ögonsten.
– Jag har och har haft många fina hästar men jag har aldrig kommit i närheten av någon som henne tidigare. För mig är hon världens bästa. Hon kom igång sent i år på grund av magproblemen hon har och startades i gång. Så formen har inte kommit förrän nu – då vi träffade rätt precis till loppen i Bollnäs och Sundsvall.

Intresserad av ledningen
En stor travhelg stundar på Solvalla med fredagstävlingar och sedan finaler i V75 under lördagen och en söndag med V75 och Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks.
Stall Redén har In Toto Sund med i söndagens Oaks-final och värmer dessförinnan upp med att starta nio hästar på lördagen, varav fem på V75.
Delicious U.S. blir klar favorit i stoeliten, V75-1 och har fina förutsättningar. Varken startspår eller distans kunde ha varit bättre för stoet som vann miljonloppet i Sundsvall efter ett virvlande avslut.
Youana är den hetaste utmanaren i loppet. Åby-hästen vann EM för ston från ledningen i den senaste starten och är mycket kvick den första biten.
– Ja, men det är ju Delicious också. Nu är det ju bara flickor med i loppet och då måste vi prova. Hon går bra på speed men brukar även kunna öppna väldigt fort när man laddar med henne. Nu har vi ett bra läge igen och jag vill vara med från början här. Jag tror också att de flesta har ganska stor respekt för henne just nu. Hon tål att göra ganska mycket själv.

Hemmastart ett minus
Delicious U.S. har gått barfota för första gången vid sina två världsrekord. På lördag lutar det åt att hon får tävla med lätta aluminiumskor igen, en balans hon hade när hon kom trea i Elitloppet.
– Det är inte årets viktigaste lopp för henne det här men hon kommer att duga ändå om man säger. Jag tycker att hon ska räknas tidigt.
Ett minus tränaren kan se inför lördagen start är att det är hemmaplan. En faktor som normalt brukar vara en fördel för hästar.
Delicious U.S. ger alltid allt i både träning och tävling och det är just av den anledningen det kan vara lite darrigt för henne att komma till Solvalla.
– Hon kan vara nervös när hon kommer till Solvalla, för det är där hon startat flest gånger och även tog ut sig ganska hårt i hårt i Elitloppet. Hon kämpar alltid och den gången var det verkligen maxat. Faktiskt var hon så jäva cool i både Bollnäs och Sundsvall att det inte känns som en fördel att starta på Solvalla den här gången. Jag hoppas jag har fel. Vi försöker hålla henne lugn så att hon är lite avslappnad och åker sent till banan.
Du startar fyra hästar till den här jackpotomgången på V75. Bästa chansen bakom Delicious?
– Jag tycker att Västerbo Highflyer (V75-3) och Be Spontaneous (V75-4) ska ha ungefär jämngoda chanser. Mousse (V75-1) och Sorbet (V75-7) har tuffa uppgifter nu. Highflyer hade jag varit snäll med i träningen efter urladdningen i Åby Stora Pris och var väldigt nöjd med honom senast då han blev tvåa. Det där kom fram sista hundra då han blev trött. Vi får se hur det löser sig. Han möter ungefär liknande hästar som senast och jag tycker att han ska kunna duga en bit. Inga ändringar, barfota runt om.
Andra nästbästa segerchansen kommer i lärlingsloppet där Oskar Kylin-Blom får tar sig an Be Spontaneous. En start efter uppehåll nu.
– Han är bra i ordning efter att ha fått ett välbehövligt lopp i sig vid segern på Mantorp där han var lite seg. Han gick bra men kommer att vara klart förbättrad nu tror jag. Det ser spännande ut. Sedan ska det lösa sig och spår sju är alltid spår sju, men han är kvick ut och ska gå i ett jämnt hårt tempo. Så det får bli som det blir. Eventuellt skor på bak den här gången.
Men bästa chansen den här lördagen har märren med världsrekorden?
– Helt klart, säger tränare Redén som väljer att spika Delicious U.S. i tipset Fem tippar V75.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Solvalla 26 september
Nästa artikelHur går det för Erik och Piraten tror ni?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.