Finsk toppform inför V75

29

image-10

Tre raka segrar i finska gulddivisionen.
På lördagen siktar Tomorrowland på en fullträff även i Sverige.
– Formen är absolut en 9:a om inte 10:a, säger tränaren Pirjo Vauhkonen.

Efter lördagens V75-omgång på Åby, där fyra system med sju rätt vann drygt 14,7 miljoner kronor, är det dags för Mantorp att vara värld för det som en del kallar ”världens bästa spel”.
V75-omgången gästas av en spännande finsk gäst i gulddivisionen. Senast Tomorrowland gästade Sverige var elitloppshelgen då han blev trea i klassiska långloppet Harper Hanovers lopp bakom Indigious och Mellby Viking.
– Jag var mycket nöjd med hans insats då och även stolt, säger Pirjo Vauhkonen, som kanske är mest känd i Sverige för sin förre storstjärna Etain Royal i början av 2000-talet.
Tomorrowland inledde karriären med ett par galopper innan han radade upp segrar på hösten som treåring. Hästen tränades sedan ett tag i Sverige hos Timo Nurmos men flyttade sedan hem till Finland igen.

Tre raka i finska gulddivisionen
Efter 1,5 år gjorde han comeback och sedan dess har hästen visat sig mycket effektiv och han tjänar fina pengar hela tiden. Totalt har det blivit 20 segrar i karriären och nästan två miljoner kronor inkört.
Sex gånger har hingsten provar V75 i Sverige med resultat: 0-3-3-2-3-3.
– Är det så? Den statistiken hade jag inte koll på. Vi får hoppas det blir ändring på lördag, säger Pirjo Vauhkonen och skrattar.
Lördagens 2 640 meter, autostart, passar den finske stjärnan som trivs över längre distanser. Hästen kommer även med dokumenterad form efter tre raka segrar i den finska gulddivisionen.
– Han har tagit tre mycket enkla segrar där han körts till ledningen och sedan dragit undan och vunnit lätt. På en skala 1-10 så tycker jag formen är absolut en 9:a om inte 10:a, säger Pirjo Vauhkonen.
Hur länge har ni siktat på det här loppet?
– Vi har faktiskt inte tittat på just det här loppet, men vi har haft Sverige i sikte nu i vinter. Anledningen att han går bäst med skor men att han inte trivs med brodd – och i Finland är det mest brodd som gäller.
Att det är skotvång i Sverige nu i vinter, hur påverkar det din häst?
– Jag ser det som en fördel. Han är bäst med skor på hovarna och flera av konkurrenterna är kanske istället missgynnade.
Så vi kommer att få se honom mer i Sverige i vinter?
– Ja, det är tanken. Vi har bland annat tittat på ett lopp på Åby i januari.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.