Blir det 6000 för Goop idag?

11

image-9

Björn Goop väntar på jubileumsseger 6 000.
Med tanke på 39-åringens segeraptit är det en hel del som talar för att den tas på tisdagen på någon av banorna Axevalla eller Sundbyholm.

Någon har räknat ut att Björn Goop kört drygt 33 500 travlopp under karriären. Sveriges för dagen mestvinnande travkusk har tagit ledningen i den allsvenska kuskligan för 2015 och har sedan en tid även varit aktuell för sin 6 000:e seger.
På måndagen plockade Björn Goop tre segrar på hemmabanan i Karlstad. Edlance och Fenice Boko är hästar han tränar själv. Goop segrade även med Anna Forssells Global Standpoint.
Efter måndagen står det 5 998 segrar i statistiken. Två återstår.

”Krävs mycket blod, svett och tårar”
Axevalla arrangerar lunchtävlingar på tisdagen där den blåklädde sitter bakom nio hästar. Dagen rundas avrundas i Eskilstuna där han kör fem hästar.
Jorma Kontio är Nordens genom tiderna segerrikaste kusk med över 10 000 segrar. Av svenska kuskar toppar pappa Olle Goop tabellen med 6 676 segrar. Åke Svanstedt och Stig H Johansson har också bokfört sig för över 6000 triumfer.
– Det är en enorm milstolpe att nå upp till 6000. Det är en celeber klubb och det krävs mycket blod, svett och tårar och mycket resande för att nå dit. Men vi är på väg och det har varit en väldigt kul resa, sa Björn Goop på måndagen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.