Fjärde raka för Rocky Winner!

36

rocky winner

Rocky Winner sluggar sig förbi invändige favoriten Quid Pro Quo i Bergsåker V75 för ett par veckor sedan. Foto av Malin Albinsson

Rocky Winner gillar Frankrike.
Och italienske kusken Gabriele Gelormini.
På måndagen tog den svensktränade sjuåringen fjärde raka segern på fransk mark i år i ett lopp på Vincennes i Paris.

Efter segern i gulddivisionen på Bergsåker i slutet av oktober meddelade Jörgen Westholm att det var dags för Frankrike igen för Rocky Winner.
Rommetränaren har en filial i Frankrike där den sjuårige hingsten haft en framträdande roll i år. Efter två segrar i juli och en i augusti på Enghien fick Rocky Winner komma hem till Sverige och tävla igen.
På måndagen var det dags för fjärde raka segern i Frankrike för Rocky och 23-årige italienske kusken Gabriele Gelormini.
Rocky Winner forcerades till ledningen per omgående och stannade där loppet ut.
– Vi pratade lite före loppet och gjorde klart att det skulle köras i ledningen om det blev lugnare. Nu blev det ett fint lopp, ingen kom upp och tryckte och hästen var verkligen bra. Gabriele Gelormini kör ju med en otrolig pondus, en ruggigt säker kille. Det är tacksamt att samarbeta med honom, säger Jörgen Westholm.

”Bra hästar har alltid lopp”
Rocky Winner fick drygt 370 000 kronor för segern och har tjänat över 1,2 miljoner kronor enbart på de fyra starterna i Frankrike i år. Segertiden på måndagen skrevs till 1.13,9 över 2700 meter med voltstart.
Joakim Lövgren slutade tvåa i loppet med favoritspelade Alfas da Vinci som svarade för en stark prestation utvändigt ledaren.
Rocky Winner delade ut 3,80 på vinnarspelet. En ganska väntad vinnare med andra ord.
– Han ska starta 10 december på Vincennes nästa gång i ett lopp över 2100 meter med startbil. Loppet är för hästar med högst 525 000 euro så han står väldigt fint till där. Efter det får vi se vad det blir. Bra hästar har alltid lopp, säger Rommetränaren Jörgen Westholm.

Ingen publik på grund av terrorattacken
Måndagens travtävlingar på Vincennes kördes utan publik på plats. Detta med anledning av fredagens terrorattentat i Paris och ett förbud mot stora folksamlingar i Paris.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.