Den felande världsartisten på V86

24

image-4

Ibland räcker det inte att ha fältets bästa häst.
Conrad Lugauer har en världsartist i sin Calvin Borel då hästen sköter sig.
Men det har blivit galopp i över hälften av karriärens starter…

Onsdagens V86-spel lockar med jackpot och potentiella elva miljoner kronor till en ensam vinnare.
En av omgångens mest påpassade hästar visar sig i V86-2 där Conrad Lugauer provar lyckan igen med femårige Calvin Borel.
En häst med mycket hög kapacitet som Jägersrotränaren menar kan vara en kandidat för Prix d’Amerique om några år. Men att lita på den femårige hingsten går inte.
”Novemberstayern” är rubriken på loppet på Åby och det blir debut över tre kilometer för Calvin Borel. Motståndet utgörs i första hand av urstarka stoet Dernier Viking från Catharina Denbergers stall.
– Det är spelarna som får avgöra chanserna men för mig är Calvin Borel helt enkelt en annan sorts häst än Dernier Viking. Jag tror inte att hon har något med utgången att göra om Calvin går felfritt i det här loppet, säger Conrad Lugauer.

Lugauer har inga svar
Den femårige hingsten är en glänsare som segrat i tio av karriärens 27 starter. Vid förlusterna har det nästan uteslutande handlat om fel gångart för Calvin Borel som galopperat i 15 av 27 lopp i karriären.
Det blev seger i den näst senaste starten på Vincennes i Paris där stjärnan stack undan till seger med många längder på topptiden 1.12,8 över 2850 meter.
I starten efter blev det galopp igen i silverdivisionen i V75 hemma på Jägersro.
– Han var mycket stressad den dagen men allt har känts bra efteråt och han har varit fin i träningen. Så om han går felfritt eller inte den här gången…jag kan faktiskt inte svara på det. Allt har att göra med hur hästen trivs i loppet och om han kan slappna av, säger Conrad Lugauer.

Småjusteringar nyckeln?
Lugauer gör några småjusteringar till onsdagens start och hoppas att det kan vara lösningen. I stället för barfota runt om tävlar hästen med skor bak den här gången. Även värmningsupplägget ändras.
– Jag ska köra en väldigt lugn värmning och hoppas att han har en bra dag och slappnar av. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga till spelarna den här gången men utan galopp tror jag han vinner loppet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.