Fler amerikanska hästar till Elitloppet 2014

300

tore fyrand

Solvalla satsar i år extra hårt på att locka nordamerikanska hästar till elitloppshelgen.
– I år sätter vi streck under Solvallas I-n-t-e-r-n-a-t-i-o-n-e-l-l-a Elitlopp, säger Tore Fyrand, sportchef på Solvalla.
Elitloppshelgen brukar varje år locka ett knippe internationella ekipage. I år ska de ekipagen bli fler. Arbetet med att attrahera utländska gäster är i full gång och Solvalla lägger, genom travpromotor Klaus Koch, mycket krut på andra sidan Atlanten.
– Vi har varit mycket tidigare ute den här gången. Klaus Kock var där borta redan i höstas och tog kontakt med aktuella hästar och han reser till USA igen i slutet av månaden för att ta ny kontakt och se hur allt ligger till, säger Tore Fyrand.
Det är inte bara de absoluta topphästarna som är intressanta för Solvalla utan hela elitloppshelgen ska ges en mer internationell prägel jämfört med tidigare år.
– Vi vill ha fler nordamerikanske hästar till helgen, inte bara till Elitloppet. Det skulle till exempel vara spännande att ha en amerikanare i Harper Hanovers. Och tänk er söndag förmiddag och en kuskmatch med två eller tre jänkare, två eller tre kuskar från Frankrike, italienare…
Det är 100 dagar kvar till Elitloppet och än så länge är inga hästar klara för start på Solvalla. Men två nordamerikanska toppnamn är på tapeten.
Market Share är väldigt aktuellt. Maven också. De två är mest aktuella. Och så har vår käre vän Jimmy Takter ett par spännande hästar och så finns det hästar i Kanada, säger Fyrand.

Ola Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare för perioden 14-16 februari 2014
Nästa artikelInför V75 2014-02-15: Peters heta chanser i Miljonjakten