Inför V75 2014-02-15: Peters heta chanser i Miljonjakten

309

imagepeterunt

47 miljoner till en eventuell ensam vinnare och totalt 82 miljoner kronor att spela om.
Lördagens V75-omgång på Axevalla har förutsättningar att bli något alldeles extra.
Peter Untersteiner kör två formstarka hästar och kan vara kusken att luta sig mot i miljonjakten.
Peter Untersteiner hade ett strålande fjolår. Med över 15,5 miljoner kronor inkört till stallet slog han sitt tidigare rekord (11 miljoner) med råge. Under fjolåret bytte också den 53-årige Halmstadtränaren körstil. Den karakteristiskt upprätta hållningen byttes ut mot en tillbakalutad. Orsaken var att den så kallade jänkarvagnen blev populär. Hur man sitter i sulkyn saknar emellertid betydelse så länge man är först i mål. Det har Peter Untersteiner flera chanser att vara under lördagens jackpottävlingar på Skaraslätten. Han kör fyra V75-hästar och två av dem tillhör segerbuden. Först ut är B.B.S.Sugarlight (V75-2), som senast uppträdde som en ny häst och vann överlägset.
– Jag körde honom tre veckor innan den starten och efter det sa jag till tränaren (Fredrik Solberg) att jag har lite idéer på utrustningsändringar. Han sa gör vad du vill och senast la vi på jänkarvagn, tog av bakskorna och ändrade några smågrejer till. Det föll väl ut och han bara ökade hela vägen in till mållinjen, säger Peter Untersteiner.
Från positionen utvändigt om ledaren utklassade B.B.S.Sugarlight motståndet och med det loppet på näthinnan gör spelarna honom till favorit den här gången. Men kommer utrustningsändringarna ge samma effekt även en andra gång?
– Det vet man ju aldrig riktigt, men jag har pratat med ägarna i veckan och allting verkar bra med hästen i alla fall. Och det ska bli plusgrader så vi räknar med att köra med exakt samma utrustning som senast. Jag har inte haft bra läge med honom tidigare men han känns kvick så jag måste trycka av honom lite från start.

Med jänkarvagn från innerspår
Peter Untersteiner räknar B.B.S.Sugarlight som sin hetaste segerchans. På andra plats i chansvärderingen kommer egentränade Perfect Power (V75-6). Han startade senast från bakspår och gick starkt som tvåa. Den här gången har han innerspår bakom bilen.
– Han har bara gått lugnt efter senast men han känns bra och jag har ingenting att klaga på. Läget är intressant. Om han kan hålla ut de andra vet jag inte för han har aldrig mött de här hästarna, men jag ska försöka peppa upp honom lite och han har öppnat bra emellanåt. Han går med helstängt varje gång och det enda som vi ändrar till den här starten är att han ska gå med jänkarvagn. Det var ett tag sedan han gick med det. Anledningen till att jag gick tillbaka till vanlig vagn var att han galopperade ett par gånger med jänkarvagn, men nu känns han stabil så vi provar igen.

Ola Johansson

Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFler amerikanska hästar till Elitloppet 2014
Nästa artikelAssisterande barnmorska när V75-favoriten föddes