Fler Travhästar startar tack vare Extramiljoner

83

image-21

Fler travlopp för unghästar i höst.
ATG skjuter till tre miljoner kronor i prispengar.
– Tack vare att spelet utvecklats lite bättre än vad vi budgeterat i år, har ATG på Svensk Travsports initiativ beslutat skapa den här extrapotten på tre miljoner redan under innevarande år, säger Johan Lindberg, tf generalsekreterare på Svensk Travsport.

Tre miljoner kronor i extra prispengar innebär att fler unghästar i den svenska travsporten får möjlighet att tävla i höst. Pengarna innebär att både antalet lopp och starttillfällen ökar.
Satsningen görs i första hand för unghästar som inte kommit så långt i karriären. Det finns många hästar som är startklara men alla ges inte möjlighet att få plats i loppen.
– För hästägarna och tränarna finns inget tråkigare än att ha en startklar häst som inte får tävla, säger Johan Lindberg.

”Cirka 50 nya lopp”
Pengarna kommer att användas till att dela lopp där antalet anmälda hästar är fler än antalet startplatser. Det innebär att man gör två lopp av ett och därmed låter dubbelt så många hästar tävla. I båda loppen blir det förstås full prissumma.
– Vi har redan använt sex miljoner kronor till att dela lopp i år, så de här nya pengarna innebär ett mycket värdefullt tillskott som möjliggör att vi även under hösten kan fortsätta skapa fler startmöjligheter. Det handlar om cirka 50 nya lopp och 650 starter, säger ST:s sportchef Petter Johansson.

Lars-Ove Pettersson

 

Föregående artikelEtt Norskt hopp inför V86 24 september 2014
Nästa artikelFem tippar V75 till Solvalla 27 september 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.