Fokus på Solvalla

293

TRAVDDBLOGGEN

Denna vecka är det mycket fokus på Solvalla och i ärlighetens namn så borde det väl vara det ännu oftare. Det är ändå nationalarenan och borde ha minst två egna tävlingsdagar i veckan. Visst är det svårt med tanke på att det finns många andra banor som vill ha en egen kväll med dagens huvudsakliga streckspel men för sportens och spelets utveckling så tror jag att det är viktigt att i första hand Solvalla får ett uppsving igen. Naturligtvis är Åby, Jägersro och Bergsåker också väldigt viktiga att måna om och även alla andra banor men Solvalla måste få mer ljus på sig.
Denna vecka riktas dock strålkastarna mot Solvalla och det börjar redan imorgon då det i vanlig ordning är V86 Express och då delas loppen med Åby den här veckan. Vi tar onsdagens DD nu så återkommer jag med mer Valla lite om några dagar.
I DD-1 tror jag en del på 1 L’Heritier som jag faktiskt inte blir helt överraskad om han skulle kunna hålla upp spets. Men han kan även hamna i tredje in och då sjunker ju chansen en aning. 3 Trust Launcher är givetvis en tuff utmanare men jag står över honom då han ser ut att bli favorit. Dubblar istället med 5 Shoemaker som gör andra starten för Lövgren. Senast gick han bra och Jocke manade inte på honom alls över upploppt utan såg bara till att han fick tredjeplatsen då det var chanslöst att utmana om de första- och andraplatsen. Jag tycker det ser ut som en rätt så fin häst och klaffar det bara lite här så tror jag han kan överraska.
Den som ser ut att bli favorit i DD-2 köper jag inte alls. 4 Papagayo E. är visserligen en riktigt bra norsk fyraåring men här möter han härdat motstånd och jag tänker inte spela med honom när han är så hårt betrodd. Vinner han så är det bara att gratulera men då är inte jag med och delar på slantarna. Väldigt öppet lopp och jag tänker återigen chansa och spelar hästen från mitt favoritspår, 9 Nato Dream. Ni tycker säkert jag är lite koko som spelar med honom som inte vunnit lopp sedan början av Novemeber 2013. Jag gillade intrycket på Nato Dream senast och med tanke på hur Melanders stallform är så tänker jag chansa och gå rätt ut på Nato Dream.

DD-1: 1,5
DD-2: 9 Nato Dream
Min raka DD: 1-9
Min roliga DD: 5-9

Till sist några V86-tips. I V86-1 tycker jag 3 Check In Blågul kan vara en rolig skräll. Hon är ganska snabb från start och lyckas hon få rygg ledaren eller tredje in så kan det bli åka av över stretchen då hon även är rätt så vass till slut. Peter Untersteiner i vagnen för första gången är väl inte heller så tokigt.
7 Unique Gowan i samma lopp är också värd ett streck. Distansgynnad och Stefan Söderkvist i jollen.
V86-6 är ett småtrevligt lopp för fyraåringar. Jag spelar inte utan 6 Quickstile och 9 Tokio Hotell Hall. Quickstile gick ett riktigt starkt lopp senast och det kan bli spännande om Vidar Hop lyckas servera honom ett mer vilsamt lopp denna gången, se upp!

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLugauer har en spik till V75 27 september!
Nästa artikelSvensk seger i Amatör-EM

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.