Lugauer har en spik till V75 27 september!

416

image-22

Jackpot på V75 och 41 miljoner kronor i potten.
Då bjuder stall Conrad Lugauer på en spik.
– Jag är helt säker att Calvin Borel vinner om han håller sig i trav, säger förstemannan Markus Waldmüller.

Jägersrotränaren Conrad Lugauer satt och kollade galopp på YouTube tillsammans med sin kusin och försteman i stallet Markus Waldmüller när de plötsligt såg en jockey som fick hästarna att mer eller mindre flyga fram. Namnet på jockeyn var Calvin Borel.
Den amerikanske stjärnjockeyn gav inspiration – och så fick en liten hingst i stallet namnet Calvin Borel.
I dag är hingsten Calvin Borel fyra år och i sin senaste start svarade han för en prestation som är väldigt ovanlig i dagens tuffa konkurrens på travbanorna. Trots en galopp som kostade mycket mark så vände han ut-och-in på ett V75-fält hemma på Jägersro sista varvet.
– När han galopperade så trodde jag att han i bästa fall skulle kunna ta en placering och tjäna pengar. Men som han gick…det var en fantastiskt prestation. Det här är en häst som verkligen vill vinna, säger Markus Waldmüller.

”En häst som vill springa”
Markus Waldmüller är försteman hos Conrad Lugauer och eftersom chefen är i Tyskland på måndagen så får han berätta om tankarna inför lördagens V75-finaler på Solvalla där Calvin Borel startar i klass II-finalen (V75-4).
– Trots att han fick ett stenhårt lopp och svarade för en nästan omöjlig prestation senast så var det faktiskt inte slutsålt i mål senast. ”Conni” körde utan rycktussar. Hästen har också tagit loppet mycket bra, säger Markus Waldmüller.
Om du skulle beskriva Calvin Borel?
– Det är ett ämne till en riktig klasshäst. Han har bra karisma. Man ser när han springer att det är en häst som vill springa. Han är också en bra typ av hingst, han är inte dum och bråkig men han visar tydligt sin karaktär. Han spänner upp sig och har stort självförtroende och det är också hans styrka.
– Han har en fantastisk utstrålning. Man ska väl inte överdriva…, men när han tar ner sitt huvud när han springer i till exempel defileringen så får man bilder av andra stora hästar, säger Markus Waldmüller.

Jackpot på V75
Calvin Borel har vunnit fem av tio lopp och hittills tjänat 225 000 kronor.
– En enda gång har han förlorat när han gått felfritt och det var näst senast i kvalet till Svenskt Travderby. Då blev han fast för länge i tredje invändigt och slutade trea.
– Jag tycker som sagt var att det är en häst med stort självförtroende och han visar det genom att han verkligen vill vinna.
Han har galopperat en del, varför?
– Som unghäst hade han lösa benbitar och han fick opereras efter premieloppet. Därefter har det varit en mognadsprocess. Jag tycker han blir mer stabil för varje start. Senast slog han ihop helt enkelt och han är väl inte helt att lita på ännu.
Det är jackpot på V75 på lördagen och 41 miljoner kronor i potten för sju rätt. Calvin Borel har fått ett bra startspår i V75-4.
– Spår 4 är mycket bättre än senast då han hade bakspår. Han är faktiskt ganska startsnabb när det fungerar.
Du låter optimistisk. Är Calvin Borel en bra jackpot-spik?
– Han kan strula, men han blir mer stabil för varje lopp och han har ytterligare ett lopps mer rutin nu än senast. Jag är helt säker att han vinner om han håller sig i trav, säger Markus Waldmüller.
Gör ni några ändringar när det gäller balansen?
– Nej, inte som jag vet. Han går med öppet huvudlag och så tror jag det blir barfota fram som i de senaste starterna. Men det där bestämmer ”Conni” på tävlingsdagen.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Solvalla 27 september 2014
Nästa artikelFokus på Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.