Föl bidrog till Mustaschkampen

19

image-7

Svensk Travsports insamling till Mustaschkampen har gått över förväntan.
På söndagen såldes fölet Västerbo Baffi för 40 000 kronor på under Sweden International Horse Show.
– Vi närmar oss 200 000 kronor om vi inte redan har passerat. Det är fantastiskt vad vår sport bidragit, säger Lena Engström på Svensk Travsport.

40 000 kronor blev prislappen och Baffi namnet när Västerbo Stuteri sålde en unghäst till förmån för Mustaschkampen under Sweden International Horse Show på Friends Arena på söndagen.
Det blev också den enskilt största posten under Svensk Travsports insamling till Prostatacancerförbundet som pågått under november.
– Vi ska sammanställa alla siffror i veckan så jag vet inte exakt totalsumma, men vi närmar oss 200 000 kronor om vi inte redan har passerat. Det är aktiva och publik som samlat in detta, det gör mig både glad och stolt över alla inom travsporten, säger Lena Engström.
Fölet Västerbo Baffi köptes av Jan Johansson som har 21 frieserhästar hemma på gården och nu får sin första kontakt med travsporten.
Hästen kommer att tränas av Björn Röcklinger som också skänkt träningsavgifter för tre månader.

Chefer får jobba i stallet
En annan starkt bidragande källa har varit ”Mustasch-hjälmarna” som burits av någon aktuell V75-kusk på lördagarna och sedan auktionerats ut. På lördagen såldes Adrian Kolgjinis hjälm för 10 000 kronor.
Tidigare under månaden ”såldes” de två ST-cheferna Johan Lindberg och Petter Johansson som stallpersonal för en dag till Umåker-amatören Mikael Melefors för 27 000 kronor, ett arbete som kommer att utföras någon gång under december.
När Svensk Travsport tillkännagav att man skulle bidra till Mustaschkampen under november satte man upp målet att samla in 100 000 kronor.
– Något beslut för framtiden är inte taget än, men jag hoppas att vi kan ha ett fortsatt samarbete mellan Svensk Travsport och Mustaschkampen, säger Lena Engström.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.