Förändringar inom Svensk Travsport

81

svensk travsport

Johan Lindberg blir ny generalsekreterare för Svensk Travsport.
Det offentliggjordes i ett pressmeddelande på måndagen.

Från biträdande- till tillförordnad- till ordinarie generalsekreterare på ett drygt år.
Johan Lindberg, 38, har snabbt gått från rollen som sportchef på Trav Gävleborg till den svenska travsportens högsta ledning.
– Jag har sagt det förut och säger det igen. Trav är det roligaste jag vet och jag vill verkligen bidra till att den svenska travsporten ska må bra under väldigt lång tid framöver. Jobbet är tufft, det krävs att vi utvecklas, moderniserar oss och också utmanar både oss själva och andra, säger Johan Lindberg i pressmeddelandet från Svensk Travsport.
Måndagens besked innebär ingen praktisk förändring eftersom Lindberg verkat som tillförordnad generalsekreterare sedan årsskiftet då hans föregångare Ulf Hörnberg avgick och sedermera blev vd för Svensk Galopp.
Däremot innebär tillsättandet en del organisatoriska förändringar.
– I och med Johans kommunikativa profil kommer vi inte att ersätta kommunikationschefen Markus Myron, som slutade i början av oktober i år. Svensk Travsports kommunikativa ansvar lyfts istället in i Johans uppdrag som generalsekreterare. Det är viktigt att vi använder Johan på rätt sätt. Han ska så ofta som det är möjligt verka utanför kontoret, tillsammans med aktiva och banor och lyfta de sportsliga frågorna ytterligare i debatten. Travsporten ska ta ännu mer plats, säger Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist.

”Lyfta fram sporten”
Lindbergs tidigare roll som biträdande generalsekreterare kommer heller inte att ersättas.
Samtidigt slås avdelningarna kommunikation och utbildning/näring ihop till en avdelning med nuvarande utbildningschef Lena Engström som avdelningschef.
– Det finns flera positiva signaler just nu både vad gäller sport, avel och intäkter via spelet, men vi har massor med saker kvar att göra och vi har haft några riktigt tuffa år. Vi kommer inte alltid att vara överens inom travsporten om exakt vad vi ska göra, men med den svenska modellen som grund, där vi rymmer både bredd och elit, så har vi en enorm potential. Min personliga målsättning med jobbet är att lyfta fram sporten trav i framsätet. Sporten måste ta ännu mer ansvar för våra kunder, säger Johan Lindberg.

Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTravsveriges kelgris gör comeback på V86
Nästa artikelLunch – Dubbeln Östersund 2014-10-28

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.