Förbundet yrkar på livstids avstängning

89

Livstids avstängning och 250 000 norska kronor i böter – alternativt två års avstängning och en miljon norska kronor i böter.

Det yrkar DNT på när förhandlingarna i dopningärendet mot stjärntränaren Fabrice Souloy inleddes i Oslo under tisdagen.

Klockan 12.30 i dag hålls slutpläderingarna som du följer här.

Det var under 2016 som skandalen rullades upp. Flera topphästar hos den franske stjärntränaren Fabrice Souloy hade testats positivt för dopning – i samtliga fall handlade det om otillåtet höga halter av kobolt, så kallad bloddopning.

Bland annat fråntogs Un Mec d’Heripré sin tredjeplats i Elitloppet och Your Highness sin seger i Oslo Grand Prix.

Under tisdagen inleddes förhandlingarna i Oslo och DNT, Det Norske Travselskapet, yrkade via sin advokat Niels R Kjaer på livstids avstängning och 250 000 norska kronor i böter, alternativt två års avstängning och en miljon norska kronor i böter.

Souloys advokat, Staffan Uvabäck, bestred samtliga anklagelser.

– Vi bestrider alla anklagelser, delvis på grund de analysmetoder som används och felaktigheter med provtagning, sa Staffan Uvabäck under den första dagen enligt TGN.no.

Lägger skulden på veterinären

Under onsdagen fortsatte förhandlingen med att höra Fabrice Souloy. Han lade skulden på veterinären Fransesco Allessandrini.

– Jag är ingen veterinär, alla behandlingar utfördes efter anvisningar av Allesandri, sa bland annat Souloy enligt TGN.no på onsdagsförmiddagen.

Klockan 12.30 i dag inleds slutpläderingen där även Svensk Travsport ska yttra vad de yrkar på för avstängning. Du ser slutpläderingen i spelaren ovan som är en samsändning mellan DNT och ST.

Förhandlingen i Oslo gäller de fem dopningfall Fabrice Souloy åkte fast för under 2016. Det handlar om fyra hästar från Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke 2016: Your Highness, Timone Ek, Lionel och Un Mec d’Heripre, där den senare även testades positivt i Elitloppet 2016.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

  1. Det finns nog fler inom travet tyvär !! Tror inte vi tävlar på samma nivå alltid. Om ST. Brydde sig att kolla alla preparat från Frankrike !! Som vissa kör på !!

Comments are closed.