Stjärnkusken: ”Så klart en bra chans”

52

Toppkusken Ulf Ohlsson spelar en nyckelroll på V86 i kväll.

Anledningen: han kör i sju av de åtta V86-avdelningarna, bland annat omgångens största favorit Makethemark.

– Det är klart att det är han som är bästa segerchansen, säger Ulf Ohlsson till Trav365.

I kväll gästar spelformen V86 Boden.

Sveriges i fjol vinstrikaste travkusk Ulf Ohlsson spelar en nyckelroll i omgången.

Ohlsson kör i sju av de åtta V86-avdelningarna, han kör flera favoriter, bland annat omgångens största i form av 1 Makethemark (V86-1).

Trav365 tog pulsen på ”Uffe” inför kvällens tävlingar.

”Väldigt bra tryck”

Innan vi kastar oss över kvällens V86-omgång Ulf, vad tyckte du om Elitloppshelgen på Solvalla?

– Jag hade inte så mycket att köra, och det var lite tråkigt på så vis, men den helgen är alltid fantastisk. Det var väldigt bra stämning, jag tycker kanske att den varit lite sämre något år utan att det för den skull varit dålig, men nu var det verkligen tryck igen, säger Ohlsson.

V86 i kväll då, du kör fyra favoriter. Bästa segerchansen?

– Det är 1 Makethemark (V86-1), säger Ulf Ohlsson och fortsätter:

– Han var inte som bäst senast, men jag tror att loppet från gången innan satt i benen på honom, banan var väldigt hård och det syntes på flera hästar i finalen att de hade problem efter det. Nu har han fått pausa några veckor och nu tror jag han är fin igen och om inte innerspår strular till det så är det så klart bra segerchans.

Ulf Ohlsson om V86:

 

7 Unaffected Laugh (V86-3)

– Hon fungerade inte som bäst senast trots att hon vann, och jag tycker hon är svårbedömd. Hon måste vara bättre i kväll och jag ligger faktiskt lite lågt.

1 Empire Garbo (V86-4)

– Han är inte så tokig den här och fungerar han så tror jag att han kan vara med i den främre träffen.

3 Gullpål (V86-5)

– Här får vi nog vara nöjda med en mindre placering.

3 Hurrikane Johnny K. (V86-6)

– Han gick väldigt bra när han dundrade i spets för tre starter sedan så min taktik är att köra framåt, sedan får vi se om vi får ledningen eller inte. Får vi spets borde han vara med bland de tre främsta.

1 Hagentoy (V86-7)

– Jag tyckte han var bra ändå senast vid seger, han pullade väldigt mycket under vägen och det var lite minus att han var så het och jag trodde inte att det skulle räcka, men det gick vägen ändå. Jag hoppas han är lugnare i kväll, för han var som sagt lite för hetsig senast.

2 Beau Mec (V86-8)

– Var fin vid seger senast, de körde det visserligen lite i händerna på honom men han kändes fin och jag tror han är på väg uppåt. Boden brukar ha fast och fin bana och det tror jag kommer passa honom, jag tycker det är då han fungerar som bäst. Han gick med öppet huvudlag senast, i kväll tror jag det blir någon form av skygglappar och det tror jag är ett plus.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet