Fördel NORGE i Elitloppet 2015!

62

norge elitloppet

Från ett idealiskt innerspår ligger vägen mot finalen öppen.
På söndag kan B.B.S.Sugarlight ordna historiens tredje norska seger i Elitloppet.
– Det skulle vara obeskrivligt stort, säger hästens tränare Fredrik Solberg.

Rex Rodney gjorde det 1986.
Steinlager gjorde det 2005.
I år kan B.B.S.Sugarlight skriva in sig i travhistorien som Norges tredje elitloppsvinnare.
– Stämningen i Norge är mycket god och det är många norrmän som kommer till Solvalla. Det här ska bli roligt, säger hästen tränare Fredrik Solberg, som hade turen med sig när startspåren i försöken lottades.
– Jag blev väldigt glad när han fick innerspår. Därifrån är det bara att köra full gas rakt fram.
Hur går dina funderingar inför försöket?
– Planen är att komma till ledningen och ligga där hela vägen. Jag har inte funderat så mycket på motståndet men det är naturligtvis väldigt bra. Men om B.B.S.Sugarlight öppnar som på Åby och kommer till tät ska det till en bra häst för att ta sig förbi honom.

Senaste insatsen oroar inte
I Olympiatravet på Åby 25 april dök B.B.S.Sugarlight till ledningen från spår sex bakom startbilen och sedan gav han inte konkurrenterna, däribland Maven, On Track Piraten och Voltigeur de Myrt som han möter igen på söndag, skuggan av en chans. Men när han två veckor senare gick ut i Copenhagen Cup på Charlottenlund fick han inte travet att stämma i de snäva kurvorna och till favoritspelarnas förtret galopperade han bort sina möjligheter.
– Senast i Köpenhamn var han ungefär som på Momarken i årsdebuten. Det är inget som jag är bekymrad över nu. Hästens dagsstatus är bra, han känns felfri.
För säkerhets skull lät Fredrik Solberg sin veterinär gå igenom B.B.S. Sugarlight efter senaste starten och det hittades inga fel på hästen. På Solvalla är inte heller kurvorna lika snäva som på Charlottenlund och Momarken. Dessutom har Fredrik Solberg ett ess att plocka fram ur tränardressen.
– Vi ska plasta bakhovarna på honom för första gången. Han ska gå barfota bak i både försök och final och plastar gör man för att minska belastningen på hovarna. Jag tror att det kommer bli väldigt bra.

Obeskrivligt stort att vinna
Norges hopp i Elitloppet står inte endast till B.B.S.Sugarlight. I det andra försöket startar Support Justice från spår två. Men spelare och tipsexperter är på förhand överens om att det är fördel B.B.S.Sugarlight. Sin tränares förtroende har han också, den flyfotade springaren.
– Jag har ambitioner och förhoppningar på att han kan vara med och slåss om segern, men samtidigt är det en stor ära bara att få vara med och det viktigaste är att jag har en hel och frisk häst efteråt. Men det klart att jag måste ha förväntningar med tanke på vad han har visat och jag tror inte att formen är sämre nu än när han vann Olympiatravet.
Hur tror du att B.B.S.Sugarlight gillar att gå två heat samma dag?
– Det tror jag att han kommer att klara bra och det oroar mig inte alls. Hade det gjort det hade jag inte startat.
Hur stort skulle det vara för dig att vinna Elitloppet?
– Det skulle vara fantastiskt, det största som går att uppleva inom travsporten, det skulle vara obeskrivligt stort.
Strax efter 17.30 på söndag kväll börjar startbilen rulla inför finalen i Elitloppet. En stund senare kan det vara ”Sang for Norge” som ljuder ur högtalarna, för tredje gången i Elitloppets 64-åriga historia.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.