”Formen är riktigt fin – vår DD-spik”

25

Expertens DD-tips – onsdag 1 november

Foto: KANAL75

Sportbladets travexpert Thomas Sandberg tippar Dagens Dubbel.

TRAV1 november 2017 09:14

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Åby och Solvalla, onsdag 1 november.

DD-1

Rankning: 1–2–6–3–8–11–5–4–9–7–10.

Kommentar: Peter Untersteiner har tre hästar med i ­loppet och vi placerar två av dessa i topp av ranken. Tipset till Ilona Håleryd och Johan Untersteiner som varit ursäktad de två senaste starterna. Från spår ett borde Ilona Håleryd få ett perfekt lopp i rygg på stallkamraten Going Diablo och då tror vi att Johan Untersteiners styrning är den tuffare av de två över upploppet. Peter har själv valt att köra Going ­Diablo och siktet är inställt på ledningen och då kan det givetvis räcka hela vägen även om vi gett tipset till Ilona Håleryd.

Mellby Dashing har toppform och skulle det lösa sig med löpningsförloppet från spår sex för Carl Johan Jepson segerstrider ekipaget. Gunell Palema ser ut att bli bortglömd, men hästen är inte mycket sämre än de vi har före i ­ranken och från ett bra läge tror vi att det sexåriga stoet kan seger­strida.

Streck också för Annabelle Dimanche som har toppform, men det måste stämma på vägen från spår åtta.

DD-2

Rankning: 1–9–4–7–10–6–8–5–2–3–11–12.

Kommentar: Urban Kronos har visserligen aldrig försvarat innerspåret på tre försök, men är långt i från osnabb den första biten och Örjan Kihlström lär ladda från start för att nå ledningen. I den positionen kommer Roger Walmanns fyraåring att bita ifrån sig bra då formen är riktigt fin för dagen.

Erik Sting är troligtvis värst emot vår tipsetta och spik, men Timo Nurmos häst har inte startat på nästan ett år och borde vara i behov av lopp i kroppen. Stallet ligger i alla fall lågt och vill gärna se att Erik Sting får ett snällt lopp, vilket borde innebära att Urban Kronos får bestämma i ledningen.

Mactheman kan utmana vår tipsetta i spetskörningen, men vi tycker ändå att det är favorit på att Urban Kronos försvarar innerspåret. Magnus Jakobssons häst är i alla fall bra nog för att sluta långt fram och given vid gardering. Frågetecken finns det kring The Swede, men löper han upp till sitt kunnande och har lite flyt från spår sju slutar Björn Goops häst långt fram.

DD-systemet – 5 rader

DD-1: 1–2–6–3–8.

DD-2: 1 Urban Kronos.

Vem tar spets?

DD-1: Going Diablo.

DD-2: Urban Kronos.

! Statistikvinnarna

DD-1: Mellby Dashing.

DD-2: Mactheman.

1 november 2017 09:14

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelExperten: ”Han vinner från ledningen?”
Nästa artikelMiljonbråket avgörs – i hemlig uppgörelse

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.