Formtoppad Standout mot Derbykval

214

derbykval

Stefan Melanders Standout har under sommarmånaderna bärgat segrar i Ina Scots Ära, Norrlands Grand Prix och under torsdagen även Telebolagent Grand Prix i Örebro.
– Han är jättefin att köra och det handlar tveklöst om en kapabel fyraåring, sade Ulf Ohlsson.
Liksom i Sundsvall för några veckor sedan tog den fyraårige Ganymede-sonen omedelbart hand om kommandot och väl där var all spänning över.
– Han öppnade väldigt bra idag också och med tanke på att det stundar ett viktigt lopp i form av ett derbykval var det skönt att han fick vinna med krafter kvar, detta var en perfekt uppladdning, avslutade Ulf Ohlsson.
Efter att ha inlett halvvarvet under 1.10 kom man upp till varvning på försiktiga 14,7. Via ett sistavarv i trakterna kring 1.13 blev segern väldigt enkel och sluttiden skrevs till för klassen måttliga 1. 13,9a/2 140 meter.
På de fyra senaste starterna har det blivit tre segrar och därutöver en andraplats för Standout, vilket inbringat inte mindre än 750.000 kronor. Nästa start blir på Jägersro den 20:e augusti och då gäller det alltså ett uttagningslopp till travsportens blå band.

Anders Nilsson