Occhione Jet favorit i Jubileumspokalen

249

imagestigh

Stjärnhästen Occhione Jet hade inte tävlat sedan i oktober i fjol, men den Stig H Johansson-tränade femåring visade toppform direkt när han vann i överlägsen stil i Rättvik den 8 juli, det innebar en direktplats till Jubileumspokalen på Solvalla den 14 augusti.

Efter den imponerade insatsen i Henning Mårthans Minne öste kusken Erik Adielsson beröm över comebackande Occhione Jet. Adielsson var efter segern i Rättvik lyrisk över insatsen och beskrev sin häst som ”en av världens bästa femåringar”. Han trodde heller inte att någon annan skulle tvivla på det epitetet efter uppvisningen. Occhione Jet var överlägsen från start till mål och Adielsson gav honom en härlig resa i andra par utvändigt. Han kom väldigt fint på sista bortre långsidan och kunde elegant glida förbi klungan där On Track Piraten låg i ledning. Efter den sista svängen var det aldrig något snack om saken och Occhione Jet kunde tämligen enkelt gå in i mål på upploppet.

Segern innebär att Occhione Jet är direktkvalificerad till Jubileumspokalen på Solvalla som avgörs den 14 augusti. I vinstpotten ligger en miljon kronor till segraren och trots att femåring inte tävlat sedan oktober i fjol hade Erik Adielsson gått fina lovord från Stig H Johansson inför avgörande i Rättvik.

Occhione Jet hade sett väldigt pigg ut på träningen och de var förberedda på en bra insats direkt. Att de sedan skulle defilera segern med krafter kvar var kanske inte vad de vågat hoppats på. Den fina segern i Rättviks sommartrav gör Occhione Jet till en av favoriterna inför Jubileums Pokalen på Solvalla.

I väntan på den spännande upplösningen av Jubileumspokalen kan du prova på det nya spelet Jalapeñorallyt hos Jackpotjoy. Spela och vinn på fyra slots samtidigt och får du fyra Rally-bonussymboler så drar racet mellan Burro, Juan, Nacho och Basil igång medan du håvar in cash på vägen!

Är du dock mer bekväm med de klassiska spelen så finns det bland annat BlackJack, Poker och Roulette till förfogande.

Föregående artikelFormtoppad Standout mot Derbykval
Nästa artikelDagens Dubbel Skellefteå 10/8-2013