Förre SHL-profilen drog in storvinst på V75

38

”Förhoppningsvis är man inne i ett stim”

Foto: BILDBYRÅN

Den före detta Brynäs-spelaren Sebastian Enterfeldt satte sju rätt på V75 i lördags.

TRAV5 december 2017 15:45

Han tvingades lägga skridskorna på hyllan – efter skada.

Nu gör den före detta SHL-profilen Sebastian Enterfeldt, 29, succé – som travtippare.

– Ha ha, man vill ju tro att man är bättre än man är, säger han om sin egen tipsförmåga efter sju rätt i lördags på V75.

I januari 2017 fick Sebastian Enterfeldt, 29, lägga skridskor och puck på hyllan.

Efter 257 SHL-matcher, 97 poäng, spel i Luleå och Brynäs, satte en efterhängsen armskada stopp för fortsatt spel.

Nu jobbar Enterfeldt som förvaltare hemma i Gävle och tycker sig ha hunnit landa i sin nya tillvaro.

– Det tog ganska lång tid innan man kom till insikt i hur det skulle bli och att man tog beslutet att man skulle sluta. Det blev en startsträcka som gjorde att det inte blev abrupt slut från en dag till en annan, säger han till Trav365.

”Hade ganska bra koll”

Förutom att jobba som förvaltare gör den före detta SHL-profilen succé som travtippare. Samtliga SHL har ett varsitt lag via ATG Tillsammans där varje spel ger bidrag till respektive lags ungdomsverksamhet.

I lördags, när V75 avgjordes på Jägersro, prickade Sebastian Enterfeldt in alla sju rätt för Brynäs. Systemet gav en vinst på 31 931 kronor. Totalt drog Enterfeldts tips in 157 100 kronor, som 122 andelssköpare fick dela på.

– Jag såg varje lopp och hade ganska bra koll. Det var lite synd i sista avdelningen att inte Tripolini V.P. fick chansen, då hade varje system givit över 100 000 kronor, säger Sebastian.

Han valde två spikar på sitt system som kostade 100 kronor. Och han satsade på de hårt betrodda, Man of Steel och Angle Of Attack.

– Jag ville ha med så många lågprocentare som möjligt och sen att hitta spikarna så klart. Jag tar hjälp av en kompis som är väldigt insatt, då det är svårt att ha koll på allting själv. Den här gången kändes de båda spikarna helt klart vettigast.

”Härligt med en extraslant till jul”

På Tillsammans-sidan möttes Sebastian Enterfeldts vinst av glada tillrop från flera Brynäs-fans som hade köpt in sig på en andel.

”Tackar BIF”, ”Tackar!!!! En riktig Brynäs dag…..!!!!”, ”Tack 🙂 härligt med en extra slant till Jul :)”, ”Härlig lördag, V7 satt snyggt Enter och 3 poäng mot Växjö!”, löd några av kommentarerna på sajten.

– Det var mycket: ”kul att du äntligen fick sju rätt” och så. Jag har aldrig dragit in någon större vinst, detta var ju en okej siffra, förhoppningsvis är man inne i ett litet stim nu och kan rida på vågen. Den riktigt stora vinsten väntar vi på, säger Sebastian och skrattar.

”Varje lopp ger puls”

Travintresset fick han via sin morfar som ofta spelade, och Sebastian försöker att vara på plats så fort det är V75 hemma på Gävle-travet. Och kicken med trav är någonting som han känner igen från hockeyn.

– Det är svårt att jämföra så där, men i travet ger ju varje lopp puls – och vinster skulle jag nog säga.

Nu när du satte sju rätt i lördags, känner du extra press inför kommande V75-omgång?

– Ha ha, press kommer man nog alltid känna. Men det är som vanligt, man har alltid hoppet inför varje lördag.

Till sist då, vem är den vassaste respektive sämste SHL-spelaren på att tippa trav?

– Oj, svårt. Den bästa, som har mycket koll, är nog ändå Johan Harju i Luleå. Den sämste? Jag skulle kunna säga mig själv där, jag vill tro att jag är bättre än jag är, ha ha.

5 december 2017 15:45

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelMagnus Träff har hittat vägen till vinnarcirkeln
Nästa artikelFlög från Milano – för att köpa hästen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.